Tips för vitt bälte i Brasiliansk Jiu-Jitsu

2 min


196
14 delningar, 196 poäng

Brazilian Jiu-Jitsu (BJJ), som lär deltagarna att besegra sina motståndare genom strypgrepp och smärtsamma fasthållningar, kan vara en utmanande och intellektuellt engagerande sport. Vita bälten är de lägst rankade deltagarna som fortfarande lär sig grunderna i BJJ. Att behärska några grundläggande färdigheter, förståelse för korrekt BJJ etikett och lära av både dina instruktörer och dina kamrater kan alla hjälpa dig att utvecklas snabbare och bli en fantastisk kampsportare.

Jiu-jitsu Etikett

Hygien är en viktig del av god BJJ etikett eftersom du kommer att komma mycket nära dina motståndare. Bär deodorant och tvätta dig efter varje klass. Om du är sjuk eller har utslag, håll dig borta från klassen tills det har klarats upp. Ta inte förluster under träningar personligen. Fokusera istället på vad du kan lära dig från din motståndare . Det anses också vara god etikett att knacka när du befinner dig i ett strypgrepp eller fasthållning under träningen istället för att låta din motståndare skada dig. Det kan vara frustrerande att förlora, men att erkänna förlust och strunta i ditt ego är nycklarna till framgång i BJJ.

Skicklighet kontra styrka

Om du tidigare har brottats, varit tyngdlyftare eller deltagit i någon annan styrkebaserad sport, kan det vara frestande att använda styrka för att tvinga dina motståndare att ge vika. Men detta kan komma till ett högt pris. Det finns alltid någon starkare än du och om du bara håller ner motståndare eller tvingar deras ben och armar till obekväma ställningar, kommer du aldrig lära dig korrekt form. Fokusera i stället på att behärska tekniken och träna regelbundet, bland annat med partners som kan vara mer kvalificerade men mindre starka än du.

Regelbunden träning

Oavsett hur stark du är och oavsett hur många sporter du spelar, kommer du inte bli bra på BJJ utan en hel del övning. Snarare än att fokusera på tyngdlyftning eller andra områden av konditionsträning, måste du öva regelbundet. Om du inte kan komma till klassen, öva grundläggande former hemma och bemästra vanliga BJJ manövrar, såsom att snabbt rulla från ryggen, över axlarna och på magen. Flexibilitet kan hjälpa dig att bli ännu bättre på sporten, och kartlägga gemensamma manövrar kan hjälpa dig att träna dina reflexer för att snabbt reagera när din motståndare gör ett drag.

Rättvist Spel

När du tränar med en klasskamrat finns det ingen fördel att skada din träningspartner. Ta reda på om din motståndare har några skador och jobba runt dem snarare än att exploatera dem. Ingen vill hänga med någon som använder sitt ego för att skada andra och om du inte respekterar dina partners, kommer de inte att respektera dig. Lämna de mest riskfyllda manövrarna åt tävlingar och respektera dina klasskamraters begränsningar och hälsa.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (15 röster, snitt: 7,20 av 10)
Loading...