Statistik: Genomsnittlig vattentemperatur i Kona på Hawaii

1 min


210
15 delningar, 210 poäng

Ironman VM hålls i Kona på den stora ön Hawaii i oktober varje år. Idrottare från hela världen som har kvalificerat sig till eventet samlas för att simma, cykla och löpa denna ikoniska tävling. Simningen som hålls i Kailua Bay har masstart, med mer än 2 000 triathleter som startar på en gång. Idrottarna bär vanligtvis inte våtdräkter, eftersom vattentemperaturen vanligtvis är runt 26 grader. Ironmans regler säger att våtdräkter endast får användas när vattentemperaturen är 24,5 C eller under.

Temperaturer under säsongerna

Vattentemperaturen på den stora öns kust ändras inte så mycket, ens under de kallare månaderna januari, februari och mars. De lägsta medeltemperaturerna är ca 25 grader medan vattnet kan nå 27 grader, i genomsnitt i augusti och september.

Om Ironman Triathlon

Hawaii Ironman är ett race som har sitt ursprung i Oahu, Hawaii när John Collins och några kompisar hade en diskussion om vem som var den tuffaste av alla idrottare; en simmare, en cyklist eller en löpare.

Det utvecklades så småningom till ett lopp som omfattade alla tre discipliner. Den ursprungliga Ironman Hawaii ägde faktiskt rum på ön Oahu. Det ingår OW-simning (Open Water/Öppet vatten), cykling runt hela ön och sedan Honolulu Marathon. Alla tre måste vara uppfyllt en efter den andra.

Det fanns ett tvåsidigt formulär för de deltagande idrottarna sista året tävlingen hölls på ön Oahu. På baksidan av den sista sidan hade John Collins skrivit ”swim 2.4 miles, bike 112, run 26.2 and brag for the rest of your life”. (”simma 2,4 miles, cykla 112 miles, spring 26,2 miles och skryt resten av ditt liv”). Det citatet har sedan dess blivit ett varumärke för Ironman Triathlon.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (2 röster, snitt: 8,50 av 10)
Loading...