Sanningen om spinningcyklar (De är avgörande för eliten)

2 min


180
7 delningar, 180 poäng

Spinning är en populär sorts gruppträning som flyttar långa, energikrävande cykelturer inomhus. Klasserna täcker en stor mängd erfarenhetsnivåer och fitnessnivåer, men alla använder samma redskap – en spinningcykel. Dessa särskilt designade cyklar simulerar vägcyklar och har liknande hälsofördelar.

spinning

Identifiering

Utrustningen som används för spinning är stationära cyklar, och instruktörer ropar ut instruktioner medan motiverande musik spelas i bakgrunden. Enligt spinning.com får deltagarna sätta specifika mål baserade på sin puls, vilket betyder att alla deltagare får en individuell träning på sin egen nivå även om de deltar i en gruppträning.

Historia

Spinning utvecklades på 1980-talet av idrottaren Jonathan Goldberg. Han skapade det varumärkesskyddade Spinning-programmet som används på många gym idag genom ett företag som han hjälpte till att starta, Madd Dogg Athletics. Enligt spinning.com används programmet nu på över 35 000 gym, och har utbildat över 175 000 instruktörer.

Funktion

Spinningcyklar är särskilt designade stationära cyklar med en mängd funktioner. Cyklarna kan justeras för att passa alla deltagare genom att ändra sadelns höjd och handtagens position, har oftast inbyggda pulsmätare i handtagen, och balanshjul med vikter som kan simulera klättring på en cykel genom att minska trögheten i varje cykeltag. Användare kan kontrollera träningspassets svårighet med en dator som kontrollerar balanshjulet, eller så kan de låta datorn justera sig automatiskt till en vald pulsnivå.

Fördelar

Ett spinningpass på 40 minuter kan bränna 400-600 kalorier och arbetar med många olika muskelgrupper. Enligt Edmund Burke, filosofie doktor och före detta tränare för det amerikanska olympiska cykellaget, inkluderar de aktuella muskelgrupperna: latissimus dorsi, spinal erectors, gluteus maximus, hamstrings, gastrocnemius/soleus, quadriceps, triceps, biceps och spectoralis. Spinning tränar hela kroppen.

Expertens åsikt

Dr. Edmund Burke säger: ”Spinningprogrammet är ett perfekt komplement till vägcykling eftersom det replikerar känslan i min cykel – från passformen, motståndet och rörelserna i och utanför sadeln. Jag har rekommenderar det till de cyklister på elitnivå som jag jobbar med i det amerikanska laget som ett komplement till deras cykling under lågsäsong, det ger dem ett komplett träningsprogram för både kropp och sinne.”


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

180
7 delningar, 180 poäng