Trappmaskin vs Hopprep (En bränner överlägset mer fett!)

2 min


180
7 delningar, 180 poäng

Oavsett om du föredrar en träningsform med lägre effekt som en stair climber, eller en mer aktiv rutin med ett hopprep, kommer båda dessa saker främja ditt kardiovaskulära system, bränna fett och utmana musklerna. Stair climbers och hopprep är precis så olika som träningsutrustning kan bli, men bortsett från de uppenbara olikheterna har de faktiskt en del likheter.

hopprep

Pumpa hjärtat

Oavsett om du använder en stair climber eller ett hopprep kommer ditt hjärta jobba för fullt. Båda sakerna kräver rörelser i de stora muskelgrupperna, vilket gör att kroppen behöver mer syre, vilket i sin tur kickar igång hjärtat. Att använda antingen en stair climber eller ett hopprep under en tid leder till förbättringar av din kardiovaskulära hälsa, vilket ökar kroppens syreomsättning och hjälper till att bli av med slaskprodukter.

Visa musklerna

Stair climbers och hopprep arbetar med musklerna i underkroppen, men musklerna skiljer sig lite. Stair climbers arbetar med nästan alla muskler i den nedra halvan av kroppen. Gluteus, hamstrings, adduktorer och vader arbetar frenetiskt för att hjälpa dig uppåt. Hopprep arbetar å andra sidan med både överkroppen och underkroppen. Även om vaderna och quads är det främsta målet arbetar hopprep också med dina hamstrings och gluteus. Armmusklerna och axelmusklerna arbetar ständigt för att svinga repet, och ryggen och magen håller torson rak under hela träningspasset eftersom din kropp hela tiden stöter mot golvet.

Bränn kalorier och fett

Om du vill bränna fett och bli mer tight kan det vara en bra idé att glömma stair climbern och gå rakt på hopprepet. Enligt Harvard Health Publications kan en person som väger 56 kilo bränna 180 kalorier genom att använda en stair climber i 30 minuter, och en person som väger 70 kilo kan bränna 223. En person som väger 83 kilo kan bränna upp till 266 kalorier. Det är inte illa för 30 minuters träning, men jämfört med ett hopprep är det inget särskilt. 30 minuter på hopprepet gör att personen som väger 56 kilo kan bränna 300 kalorier. Den som väger 70 kilo bränner 372, och den som väger 83 bränner 444.

Bekvämlighet

När det gäller bekvämlighet och pris är hopprepet som hittat. Du får tag i ett hopprep på nästan alla sportbutiker eller varuhus, till ett relativt billigt pris. Hopprep är smidiga att ta med – rulla bara ihop dem och stoppa ner dem i väskan. Om du däremot vill ha en stair climber i ditt hemmagym kommer du behöva massor av utrymme och lite extra pengar på bankkontot. De flesta stair climbers är stora, klumpiga maskiner och kan kosta allt från 800 kronor till flera tusenlappar.

Källor

Vanliga söktermer:
  • åskter om trampmaskin
  • hur mycket fett bränner hopprep
  • Kan jag bränna fett med hopprep


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    180
    7 delningar, 180 poäng