Hur man startar egen gruppträning för cykling [6 STEG]

2 min


177
7 delningar, 177 poäng

Att cykla inomhus kan vara en energifylld, pulshöjande träningsform, särskilt när den sker i grupp. Om det bara är du och din musiktjänst på en träningscykel kanske det inte är lika inspirerande. Att starta gruppträning för cykling inomhus kräver att du hittar andra träningspersoner som vill samma sak: som också vill vara inomhus under tråkigt väder eller mörka kvällar. Oavsett om du vill bli mer tonad eller om du vill hålla dig i form under lågsäsongen kan en cykelgrupp hjälpa dig hålla motivationen och hindra dig från att fuska.

spinninggrupp spinningklass

Guide

Steg 1

Avgör fokus och utformning på dina turer. Fråga dig själv om du vill få ihop men grupp med erfarna cyklister eller triathleter på utomhuscyklar, eller om du vill få en grupp som försöker nå allmän fitness på särskilda inomhuscyklar.

Steg 2

Identifiera deltagarna. Kontakta familj, vänner och kollegor som vill komma i form, eller ta kontakt med lokala cykelgrupper eller triathlonklubbar för att hitta personer som tar sin cykelträning på allvar. Hitta minst tio personer som är villiga att delta regelbundet. Det är en bra idé att börja med minst tio personer, för risken finns att bara halva gruppen dyker upp vid varje tillfälle på grund av andra saker på schemat.

Steg 3

Certifiera dig i gruppcykling eller bli certifierad tränare för att kunna leda träningspassen. Om du inte vill certifiera dig bör du istället hitta en kvalificerad instruktör eller tränare som kan leda gruppen. Kontakta gym, cykelbutiker och cykelklubbar för att hitta rätt personer. En instruktör eller tränare kommer förmodligen att ta ut en avgift för att leda gruppen.

Steg 4

Hitta rätt plats. Kontrollera med lokala gym som inte redan erbjuder cykelgrupper. Kontakta cykelbutiker som kanske har utrymme för en grupp med träningscyklar. Fråga de intresserade deltagarna om de har utrymme och möjlighet att ha passen hemma hos sig.

Steg 5

Skaffa den nödvändiga utrustningen. Om ni är en grupp cyklister med träningscyklar måste du informera deltagarna om att de ska ha med sig sina egna cyklar till träningspassen. Om ni istället ska ha inomhuscyklar kan du leta på auktioner eller webbplatser för begagnade cyklar. Om du har tur kan du hitta ett gym som redan har cyklar och låter er använda dem mot en mindre avgift, förutsatt att ni har en certifierad instruktör.

Steg 6

Bestäm tillfällen. Väl en till två dagar i veckan – tidiga dagar eller kväller fungerar oftast bäst för personer som arbetar. Håll fast vid dessa tider varje vecka, så att deltagarna kan planera sina scheman.

Tips & Varningar

Att ha ett särskilt tema som berör fitnessmål kan attrahera deltagare, då det får det att kännas som att träningspassen har ett syfte. Uthållighet, intervaller och att simulera backar är exempel på sådana teman. Överväg att spela musik under träningen för att få en mer energisk atmosfär.

Låt deltagarna underteckna ansvarsfriskrivningar innan ni börjar träna, så att du som instruktör/tränare är skyddad om något går fel.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

177
7 delningar, 177 poäng