Bästa träningen för att förbättra din hockey – 4 övningar

2 min


184
8 delningar, 184 poäng

Hockey är en krävande sport som du behöver helkroppskondition till. För att bli duktig behöver du en stark överkropp, kraftfulla ben och kardiologisk kondition. Styrka, fart och flexibilitet stödjer alla de viktigaste spelmomenten som klubbgreppet, puck kontrollen, att skjuta skott och att hålla dig upprätt när du checkar mot sargen. Eftersom du övar mycket på skridskoåkningen under träningarna borde du förbättra ditt spel med övningar som tränar specifika områden.

Pull-ups och Chin-ups

Pull-ups och chin-ups använder din kroppsvikt för att jobba dina latissimus dorsi, trapezius, delta och biceps muskler. Du kan göra en pull-up med överhandsgrep eller chin-ups med underahndsgrep. Förutom greppet är formen för båda lika. Underhandade chin-up greppet tränar hela din biceps, medan överhandsgreppet jobbar trapezius musklerna mer. Det ger dig en kraftfullare slapshot och hjälper dig få upp vridmomentet i överkroppen. Pull-ups ger dig en perfekt överkroppstränings eftersom de ökar muskeluthålligheten utan att bygga upp för mycket rörelsehindrande muskelmassa.

Deadlifts

Deadlifts tränar många muskelgrupper i kroppen, från vader och ben till trapezius och deltamusklerna, och många däremellan. Deadlifts är en klassiker, lättutförda powerlyft som är perfekta till styrketräningsnybörjare. Som med knäböjningar är målet för en hockeyspelare som lyfter inte att bygga muskelmassa men att bli starkare i magmusklerna och benen. Det betyder att du kommer behöva hitta ditt enupprepningsmax med några test upprepningar och sedan utföra tre eller fyra set vid ungefär 90 procent av den maxförmågan. För att skydda handlederna från utmattning använd en EZ-Grip skivstång med överhandsgrep.

Knäböjningar

Knäböjningar tränar musklerna i nedre ryggen, sidmusklerna, lår- och hamstringsmusklerna, alla lika viktiga för att en hockeyspelare ska prestera bra på isen. Starkare lår- och hamstringsmuskler ökar accelerationsförmågan, vilket ger högre agility. Starkare ben i kombination med en stark kroppskärna hjälper dig hålla dig upprätt när du blir checkad. För en hockeyspelare är nyckeln till effektiva knäböjningar att välja rätt vikt. Om du lyfter för tungt kommer muskelmassan bli stor och hindra farten. Om det är för lätt kommer du inte se några förbättringar. Hitta din enupprepningsmaxtyngd för knäböjningar och sikta på att lyfta 90 procent av den för knäböjsupprepningarna.

Dips

Bröst och triceps dips tränar rectus abdominis och sidmusklerna. Dips är effektiva isometriska övningar som stärker många viktiga områden i överkroppen. Håll magmusklerna spända under upp- och ned rörelserna i varje dip för bästa resultaten, och använd en vanlig dip ställning. Luta dig framåt medan du gör dips för att isolera bröstmusklerna. Gör flera set med många upprepningar för att maximera förbättringarna du får.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

184
8 delningar, 184 poäng