Kan träning och hälsosam kost ge huden annan färg?

2 min


204
13 delningar, 204 poäng

Toxiner i kroppen kan ibland visa sig i form av akne eller skönhetsfläckar om de inte elimineras, eftersom kroppen bara har ett begränsat antal metoder för att göra sig av med dem. Ett sätt är genom organen – njurarna, levern och huden. Ett annat sätt är att svettas, vilket eliminerar toxiner genom porerna. För att få strålande hud är det nästan ett måste att träna för att öka blodflödet och äta mat som avgiftar kroppen.

Fördriv toxiner

Att träna hjälper dig att svettas, vilket är en av de mest effektiva metoderna för att fördriva toxiner. Enligt Everyday Health ökar träning blodflödet till huden och låter porerna fördriva toxiner lättare när du svettas. För att bli av med de fördrivna toxinerna bör du tvätta huden direkt efter träningen. Om du inte gör detta kan de kvarvarande bakterierna och svampen på huden fortsätta byggas upp, täppa till porerna, och orsaka akne.

Näringsämnen och syre

Svett har andra fördelar än att bara kyla ner kroppen och fördriva toxiner. Till exempel strömmar blodet till huden, medan svett för med sig tillräckligt med syre och näringsämnen för att matcha fördelarna med din hudkräm. Enligt Everyday Health är näringsämnena och syret som förs till huden faktiskt återfuktande, och gör förmodligen samma jobb som de flesta hudkrämer och återfuktande krämer. Skönhetskrämer och återfuktande krämer innehåller oftast massor av vitaminer och syresättande ingredienser för att återfukta huden. Huden kan dock få liknande fördelar från de näringsämnen du får när du svettas, och till och med en naturlig glans.

Karotenoider

Att äta mat som är rik på karotenoider – frukt och grönsaker med många färger – ger huden ett ljusare utseende, enligt en studie som publicerats i Plos One. Mat som är rik på karotenoiderna betakaroten och lykopen, som morötter, persika, vattenmelon och aprikos, gav deltagarna fler gula och röda toner i utseendet. Baserat på studion kan du märka en stor skillnad i utseendet om du äter tre portioner mat med mycket karotenoid tre gånger om dagen, under sex veckors tid.

Fermenterad mat

Donna Gates, den naturliga hälsoledaren och den bästsäljande författaren till The Body Ecology Diet, föreslår att man äter fermenterad mat för att balansera matsmältningssystemet och får strålande hud. Enligt dr. Joseph Mercola kan både de små och stora tarmarnas hälsotillstånd observeras genom att titta på huden. Oljig och rodnad hud indikerar ofta en samling av toxiner i tarmarna, medan en hälsosam tarm är full av goda bakterier som smälter mat och avgiftar kroppen från tunga metaller. Body Local refererar till dessa som ”tarmflora”. Mat som kimchi, surkål och yoghurt innehåller goda bakterier eller ”tarmflora” i form av probiotika och levande kulturer som rengör tarmsystemet. Enligt Gates rapporterar personer ofta om en strålande hud efter att de börjat äta den här sortens mat.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (15 röster, snitt: 7,07 av 10)
Loading...