Jobba med träning & fitness med hög lön. Jämför själv här


Senast uppdaterad: 30 april 2016

Det är spännande och intressant att jobba med träning & fitness, och det kan vara mycket belönande om du gillar att hjälpa andra uppnå sina mål. Fitnesskarriärer är populära bland personer som alltid haft en fysisk livsstil, eller för de som vill att jobbet ska hjälpa dem hålla sig i bra form. De flesta som inleder fitnesskarriärer har en atletisk bakgrund. Det finns många sorters fitnessjobb i olika områden, och flera av dem innebär höga löner.

Atletisk tränare

Atletiska tränare hjälper atleter träna så gott de kan, på ett säkert sätt. Tränare fokuserar på att förhindra skador och hjälpa atleter bygga upp uthållighet. Atletiska tränare är alltid nära atleterna när du utövar sin sport, så att de kan vara till hjälp om skador uppstår, och diagnosticera problemet eller hjälpa atleten prestera bättre.

En karriär som atletisk tränare kräver en kandidatexamen, och vissa yrken kan kräva att du certifierats av National Athletic Trainers Association. De flesta tränare har en ingångslön på $25,000 per år, men en professionell atletisk tränare för ett lag kan tjäna upp till $150,000 per år. Lönen beror på certifiering, examen och erfarenhet av området.

Fysioterapeut

En fysioterapeut är en certifierad yrkesutövare med licens, som har tagit examen från en godkänd fysioterapeutskola. Fysioterapeuter utvärderar en atlets skador och tar fram en behandling, hjälper till med rehabiliteringen, utför tester, eller skapar träningsprogram för att hjälpa atleten återhämta sig från sin skada. Fysioterapeuter har ofta en kandidatexamen eller masterexamen. Beroende på examen och erfarenhet kan de tjäna runt $50,000 per år.

Styrke- och konditioneringstränare

Styrke- och konditioneringstränare tar fram styrke- och konditioneringsövningar för att hjälpa atleter återhämta sig från skador, eller för att hjälpa dem bygga styrka, flexibilitet och uthållighet så att de kan prestera så bra som möjligt. Dessa tränare tjänar oftast $60,000 – $80,000 per år, beroende på utbildning och erfarenhet.

Sportfysiolog

Sportfysiologer ansvarar för atleters hälsa och säkerhet. De utför tester för att uppskatta en atlets skador och avgöra när de kan börja spela igen, gå med i ett nytt lag, eller påbörja ett nytt fitnessprogram. Sportfysiologer kommunicerar också med coacher och tränare gällande en atlets hälsa. Detta yrke kräver en medicinsk utbildning, och den genomsnittliga lönen är cirka $150,000 per år.

Sportpsykolog

En sportpsykolog tar hand om atleters mentala hälsa. Denna roll är extra viktig eftersom sport inte bara handlar om fysik, utan också om psyket. Att förbättra en atlets mentala hälsa kan leda till ökad atletisk prestanda, och en generell känsla av välmående. En sportpsykolog måste ha en masterexamen eller ha doktorerat i klinisk eller sportslig psykologi. De tjänar oftast $50,000 – $100,000 per år.

Källor

Vanliga söktermer:
 • jobb sabbar träning

 • One thought on “Jobba med träning & fitness med hög lön. Jämför själv här

  1. Hej,

   Jag undrar vilka universitets program ni rekommenderar för dem olika tränartyperna.
   Sitter för tillfället och letar efter internationella program som jag kan läsa. Det jag är ute efter i första han är att läsa något pt liknande så jag kan hjälpa elitsattsande med kost och olika typer av träningsprogram inkl tester. Det mest tilltalande jag har hittat än så länge är batchlor in applied fitness på ACPE (Sydney)

   Vet ni något om detta program eller vad det motsvarar i Sverige?
   Finns det några andra internationella kända program som jag bör känna till?

   Mvh
   Fredrik

  Kommentarsfunktionen är avstängd