Hur man tränar som en riktig bikinimodell [5 STEG]

2 min


172
7 delningar, 172 poäng

Med deras smala kroppar, platta magar och välformade ben är det inte ovanligt att vara avundsjuk på bikinimodeller, som verkar ha i princip perfekta kroppar. Även om våra gener avgör vissa drag i en persons utseende, som höjd och benstruktur, kan andra faktorer – som mängden kroppsfett och muskeltoning – faktiskt kontrolleras. Tillsammans med en hälsosam livsstil och en näringsrik kost följer många bikinimodeller en dedikerad bikinifitness-plan, som hjälper dem att hålla sig i form och vara redo för kameran.

Guide

Steg 1

Träna träningspass för hela kroppen. Bikinimodeller ser ut att vara vältränade från huvudet till tårna, vilket kräver att du tränar hela kroppen. Dela upp din styrkeplan per muskelgrupp, som ryggen, biceps, och quadriceps – träna varje muskelgrupp minst två gånger i veckan. Du kan även delta i aktiviteter som arbetar med hela kroppen samtidigt, som yoga, vilket är baddräktsmodellen Alessandra Ambrosios favorit. Tillsammans med styrketräning hjälper yoga till att förlänga och stretcha musklerna. Delta i två till tre yogapass i veckan.

Steg 2

Träna minst fem dagar i veckan. Att träna är en del av varje bikinimodells dagliga ruin. Förutom att bidra till en smal kropp kan regelbunden träning hjälpa dig lindra stress, främja energi, och hålla farliga medicinska tillstånd borta. Hitta sätt att träna i vardagen även om du inte går till gymmet, till exempel genom att gå i trappor, ta långpromenader med hunden, eller bära hem matvarorna från affären. Vig minst en till två dagar i veckan till vila och återhämtning.

Steg 3

Blanda träningspassen. Bikinimodellen Kate Upton från Sports Illustrated har flera olika sorters träning i sin fitnessplan, vilket gör att hennes träningspass alltid är fräscha och intressanta. Enligt Shape kombinerar Upton pilates, yoga, och övningar med motståndsband med funktionella rörelser som step-ups, som tonar och stärker gluteus och hamstrings.

Steg 4

Gör det roligt. Det finns ingen anledning att hålla sig till traditionella övningar eller metoder, särskilt inte om de är oattraktiva. Till exempel tränar Victorias Secret-modellen Miranda Kerr kickboxing för att bränna kalorier och forma armarna, benen, och kärnan. Om du inte gillar löpning eller cykling kan du till exempel utöva kickboxning för att få ett effektivt och roligt konditionspass.

Steg 5

Inkludera både styrketräning och kondition i din fitnessplan, precis som bikinimodellen Brooklyn Decker från Sports Illustrated gör. Ett väl genomtänkt träningspass kan hjälpa dig bränna fett och forma och stärka dina muskler. Hitta en rutin som passar bra för dig, och ha en rutin med cirkelträning där du har korta spurtar konditionsträning mellan övningar för styrketräning. Du kan även dela upp dina timslånga pass i två halvtimmes pass – 30 minuters styrketräning som följs av 30 minuters konditionsträning.

Tips & Varningar

Rådfråga en läkare innan du påbörjar ett nytt träningsprogram. Gå igenom din fitnessplan med din läkare och informera denne om kroniska, medicinska tillstånd.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

172
7 delningar, 172 poäng