8 steg till att bli trail-löpare! Hur du tränar för terräng

2 min


214
74 delningar, 214 poäng

Terränglöpning, eller Traillöpning, erbjuder äventyr för nya och erfarna löpare. Det tar dig utanför stigen, bort från trafiken och ger dig en möjlighet att njuta av naturen. Många av de träningspassen du gör för att förbättra din löpning kommer också bidra till att stärka dina förmågor som terränglöpare; men det finns också några saker du kan göra som specifikt kommer att utveckla din off-road löpning.

terränglöpning trail-löpning

Träna inomhus

Steg 1

Lyft vikter. Att göra knäböj, hamstringscurl, benspark och vadpress i gymmet kommer att stärka dina quadriceps och dina gluteus- och förbättra din terränglöpning.

Steg 2

Cykel. Inne eller ute, att cykla två gånger i veckan kommer att utveckla de muskler du behöver för terränglöpning.

Steg 3

Ta väl hand om dina fötter. Använd lotion efter duschen. Kontrollera regelbundet för blåsor och svarta tånaglar.

Steg 4

Drick mycket vätska. Även när din löpning är klar, fortsätt dricka. Detta kommer att hjälpa dig att ha gott om energi hela dagen.

Träning utomhus

Steg 1

Träna. Springa off-road är annorlunda från att löpa på trottoaren. Försök att springa på stigar två gånger i veckan för att vänja sig vid trädrötter och stötar från stigen.

Steg 2

Spring uppför backar snabbare. Att luta dig med lutningen och ta kortare steg kommer att göra backlöpningen lättare. Planera några ”backlöpningsdagar” i ditt träningsschema.

Steg 3

Variera dina Trail-löpturer. Planera långa långsamma löpturer för att bygga dina distanser och snabba pass för att springa fortare.

Steg 4

Ha så kul. Terränglöpning kan vara ett äventyr du ger dig själv. Var noga med att njuta av landskapet.

Tips & Varningar

Prata med andra löpare. Du hittar andra löpare som blir glada att hjälpa dig att komma igång. Tveka inte att ställa frågor och be om deras råd.

Om du är skadad, sluta springa. Fortsätter du att springa när du är skadad kommer du bara att göra problemet värre. Ta ledigt för a

Vanliga söktermer:
  • terränglöpning inomhus,
  • terränglöpning schema,
  • trail löpning träning

  • 1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (1 röster, snitt: 8,00 av 10)
    Loading...