Kommer toning av magen förhindra svullnad?

2 min


164
6 delningar, 164 poäng

En svullen mage är resultatet av gas som fastnar i tarmarna. Svullnad är obekvämt, och det kan göra att du ser mulligare ut än du faktiskt är. Du kanske vänder dig till träning i hopp om att krympa din utvidgade mage, men att tona magen stärker bara musklerna – det får inte gasen att försvinna. Du behöver fixa det här problemet med hjälp av förändringar i kost och livsstil. Om svullnaden är kronisk och smärtsam bör du kontakta en läkare.

Kosten

Det är bra för kroppen att besöka gymmet för att stärka magmusklerna, men det kommer inte ta hand om de problem i kosten som kanske orsakar svullnaden. För mycket fiber eller intolerans mot en viss mattyp kan göra att gasen fastnar i kroppen. Mejeriprodukter, soja och vete är mattyper som kan vara svårt för vissa personer att smälta. Bönor, broccoli, blomkål, brysselkål, päron, äpple och fruktjuice kan också orsaka svullnad för känsliga personer, precis som mat med artificiella sötningsmedel och socker – ofta känt som sorbitol eller malitol. Att begränsa eller utesluta dessa mattyper gör mer för dina svullnader än crunches på gymmet.

Livsstilsproblem

Att tona magen kommer inte hjälpa dig om du har vanor som främjar svullnad. Att äta eller dricka snabbt och tugga tuggummi kan öka mängden luft du sväljer, vilket ökar risken för att något fastnar och leder till svullnad. Rökning, att suga på hårt godis, och att dricka kolsyrade drycker bidrar också till svullnad.

Yoga

Många positioner i yoga tonar och stärker din kärna, inklusive magmusklerna. Även om dessa rörelser förbättrar din generella funktion och hållning kommer de inte ta bort svullnaden. Prova några rörelser som uppmuntrar gasens rörelse från tarmarna för att reducera svullnaden. Du kan till exempel ligga på rygg och dra ett knä djupt mot bröstet, och hålla den positionen i 5 – 10 andetag. Dra sedan knät långsamt över kroppen för att vrida dig. Håll positionen i ytterligare 5 – 10 andetag, och upprepa sedan detta med den andra sidan. Andra rörelser som rengör tarmarna är sittande twists och vridande utfall.

Att överväga

Om du fixar problemen med kost och livsstil men ändå upplever obehaglig svullnad bör du rådfråga din läkare för att utesluta allvarliga orsaker. Det kanske visar sig att svullnaden bara är en extra bilring kring midjan. Att arbeta med denna region med hjälp av övningar för magen reducerar inte fett, utan det är bara konditionsträning som hjälper dig att tappa vikt som kan göra detta. Övningar för kärnan är en nödvändig del av din fitnessrutin då de bygger stabiliserande styrka i ryggraden och magen, men de är inte ett sätt att få en smalare midja.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

164
6 delningar, 164 poäng