3 övningar: Tona armarna med elastiska träningsband

2 min


174
8 delningar, 174 poäng

Tona armarna och öka din kapacitet att lyfta och bära genom att utföra armbandsövningar. Armövningar med träningsband arbetar med musklerna i både underdelen och överdelen av armarna. Motståndsband som används i armbandsövningar är billiga, lätta och kompakta, vilket gör rutinerna tillgängliga, versatila och portabla jämfört med traditionella träningspass med vikter.

Bicep curls

Bicep curls förbättrar din styrka. Stå på trampdynorna med benen isär, i höftbredd. Håll ett handtag i varje hand och börja med att säkra mitten av bandet under fötterna. Håll ryggen rak och rör bara armbågarnas leder medan du drar bandets handtag mot ansiktet, upp till axlarnas höjd. Kontrollera motståndet med dina biceps. Pausa och släpp sedan armbågarna långsamt tills armarna är helt utsträckta vid sidorna igen. Gör tre set om 12 repetitioner.

Curls med handlederna

Curls med handlederna är en form av armbandsövningar som tränar flexormusklerna. Dina bärande rörelser engagerar flexormusklerna i underarmen. För att träna den högra flexormuskeln kan du börja med att säkra bandet under vänsterfoten. Låt armbågen vila mot ditt högra lår, ta tag i handtaget med din högra arm, och dra genom att böja handleden. Pausa och slappna sedan långsamt av i handleden. Gör tre set om 12 repetitioner per arm.

Triceps Extensions

Börja med att hålla bandet bakom ryggen med vänsterhanden. Ha högerhanden bakom huvudet och ta tag i den andra änden av bandet. Håll vänsterhanden fast och slappna av i den högra armbågen med handflatan framåt tills armen är helt utsträckt, och återvänd sedan till startpositionen. Gör tre set om 12 repetitioner per arm. Kontroller repetitionerna och se till att motståndstuberna inte skjuter bakåt när du slappnar av i armbågarna.

Tips och saker att överväga

Armbandsövningar anses ofta vara mindre effektiva än övningar med vikter och maskiner. Detta beror på att det är svårt att mäta framgång med motståndsband, till skillnad från träning med vikter och maskiner. Man kan dock variera bandets spänning så att musklerna får samma effekt som när man tränar med vikter och maskiner. Om du har mycket erfarenhet av att lyfta kan du använda ett tjockare band för att göra träningen mer intensiv och effektiv.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

174
8 delningar, 174 poäng