Hur lång tid ska man göra aerobics och yoga?

2 min


167
6 delningar, 167 poäng

Om du funderar på att börja med antingen aerobics eller ett yoga-träningsprogram, eller funderar på att hitta ett sätt att kombinera båda övningar i din dagliga rutin så finns det idealiska tidsintervall att träna detta. Att integrera båda dessa fördelaktiga träningsformer i din livsstil, Kripalu Center för Yoga och Hälsa rekommenderar yoga som en bra uppvärmning och nedvarvning för aerobics övningar. Alternativt kanske du vill träna olika rutiner på alternerande dagar för en bra balans mellan kondition och avkoppling.

Aerobics

American Heart Association rekommenderar en kombination av måttlig till intensiv aktivitet minst 30 minuter om dagen, fem gånger i veckan för friska vuxna. Det huvudsakliga syftet med aerob träning är att påverka din kardiovaskulära hälsa. Att långsamt öka din tid och intensitet kommer att öka dina positiva hälsoeffekter. Promenader, jogging, cykling, simning och även träning med rockring passar in i denna kategori. Grundaren av termen ”aerobics” på 1960-talet, dr Kenneth H. Cooper, anser att enbart yoga inte är tillräckligt och bör kompletteras med åtminstone tre 30 minuters aerobicsträning per vecka.

Yoga För Att Bygga Styrka

Yoga är bra för flexibilitet, styrka och uthållighet, men de flesta former av yoga är inte intensiva nog för att betraktas aerob träning. Det amerikanska rådet för hälsa och riktlinjer för fysisk aktivitet för amerikaner rekommenderar muskelstärkande aktiviteter, som inte behöver vara aeroba, två gånger i veckan utan några särskilda tidsbegränsningar. Även yoga anses av många vara en aktivitet för att i huvudsak förbättra flexibilitet, många amerikanska yogaklasser är uppbyggda för att bygga styrkan, såsom Ashtanga, Power och Bikram Yoga. Räkna med att de flesta yogaklasser pågår mellan 60 till 90 minuter.

Yoga För Övergripande Välbefinnande

Det finns inga officiella riktlinjer för hur länge eller hur ofta du ska träna yoga. En daglig träning kommer att ge bäst resultat snabbast, men det är inte alltid möjligt. Åtminstone kommer tre eller fyra dagar i veckan att etablera en solid grund av förmåner. Ett starkare engagemang av fem eller sex dagar i veckan kommer naturligtvis ge snabbare resultat. Ekhart yoga påpekar att det är bättre att sätta ett realistiskt mål för dig själv för hur ofta du kommer att träna i stället för att sikta för högt och känna som du har misslyckats. Sikta på att ha några korta yoga sessioner, ca 20 minuter, de dagar när du har ett pressat schema; försöka att passa in några timslånga sessioner i veckan när det är möjligt.

Kontraindikationer

Som med alla nya träningsprogram, var noga med att kontrollera med din läkare för en fullständig fysisk undersökning innan du börjar. Om du har några skador eller andra hälsoproblem, berätta för din aerobics eller yogainstruktör om din oro. En erfaren instruktör kommer att kunna ge dig tips om hur du skyddar dig och modifikationer du kan göra på poser för att göra dem säkrare.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

167
6 delningar, 167 poäng