Hur man använder en Tens-maskin för att få tonade muskler

2 min


181
7 delningar, 181 poäng

Akronymen TENS står för “Trans-Cutaneous Electrical Nerve Stimulation”. Apparaten som överför dessa elektriska pulsar kallas för TENS apparater. Medan du är vanliga apparater inom sjukgymnastiken, använder allt fler människor denna teknologi för att öka prestationen och resultaten av en träning- och muskeltillväxtprogram.
Läs vidare för att lära dig hur man använder teknologin för att öka muskeldefinitionen.

TENS-maskin för muskeltoning

Steg 1

Avgör varför du vill använda en TENS-maskin. Som tidigare diskuterats är den vanligaste användningen av TENS teknologin att ”röra om” smärtnervändelser under återhämtningen från kirurgiska ingrepp och skador för att tillåta de bästa sjukgymnastiksresultaten. Apparaterna rör inte bara om smärta och anda känslonervändelser, men du kan också stimulera starkare sammandragningar i muskelfibrer än en minska kan skapa med flit. Bestäm en plan för vilken muskelgrupp du vill träna och vilka resultat du vill få. Vill du bli starkare? Mer uthållig? Ändra storlek?

Steg 2

Lägg på elektroderna på kroppsdelarna där musklerna du vill träna finns. Till exempel, om du vill öka styrkan i bicepsmusklerna i överarmarna, måste elektroderna placeras rätt över musklerna för att stimulera muskelsammandragningen på rätt sätt.

Steg 3

Börja muskelstimuleringen med minsta möjliga elektriska stimuleringen för att känna av hur muskeln kommer reagera. Överstimulera inte muskeln, för då händer två saker. Det första är att muskeln kommer utmattas för snabbt. Det andra är att det finns risk för muskelfiberskada från för mycket sammandragning, vilket leder till skada och ärrvävnad. Börja med minst stimuleringen eftersom det är den säkraste metoden.

Steg 4

Skriv ner i en loggbok muskelns prestationsförmåga innan användning av TENS apparaten, som maxvikten den kunde lyfta ett max antal gånger. När stimulatorn orsakar sammandragningar kan den öka en persons förmåga att använda tyngre vikter eller ökade antal upprepningar. Att skriva en loggbok med elektriska pulsarnas styrka och resultaten av varje träningspass kan ge objektiv data om prestationsförmågan ökning för musklerna.

Steg 5

Som med alla träningsprogram, med eller utan elektrisk stimulering, är det viktigt att låta musklerna tillräckligt med vila. I många fall kan elektrisk stimulering träna en muskel själv utan något mänskligt tillägg. Det kan vara en fördel när det finns en skada som förhindrar en fysisk träning. Olika muskler kan tränas även när personen inte aktivt motionerar.

Tips och varningar

  • TENS-kompletterad muskeltoning följer fortfarande de grundläggande reglerna för muskelbyggnad, vila och helande.
  • Använd tekniken inom säkra gränser och börja gradvis.
  • Använd inte denna teknik om du har en hjärtpacemaker eller en automatiserad hjärterfibrillator.
  • Applicera inte elektroder direkt över beniga framträdanden.
  • Var noga med att söka rätt medicinsk rådgivning innan du utför detta eller någon typ av träningsprogram.

Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

181
7 delningar, 181 poäng