Ska man tejpa tårna för att undvika löpartår?

1 min


200
14 delningar, 200 poäng

Löpartå, som vanligen kallas för svarttå, förföljer distanslöpare. Mörkheten och smärtan som kan tillslut ta över din tånagel orsakas av friktionen mellan tånaglarna och skorna och från trycket på tånaglarna varje gå din fot slår i marken. Det finns sätt att förebygga löpartå, men att tejpa tårna är inte en teknik som rekommenderas.

Minska tåfriktionen

Bästa sättet att skydda tårna är att minska friktionen mellan överdelen av skons insida och dina tånaglar. Att bära skor som är för små, vilket vanligen är grundorsaken till löpartår, ökar hur mycket skons insida gnuggar mot naglarna. Enligt sportforskaren Dr. Jim Brown kan du minska din risk för löpartå genom att ha skor som är en halv storlek större än skorna du dagligen har på dig, att klippa tånaglarna regelbundet, att ha svettbortförande strumpor och att knyta skorna tajtare för att minska friktionen när du springer i nedförsbackar.

Källor

Vanliga söktermer:
  • löpartå

  • 1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (13 röster, snitt: 8,77 av 10)
    Loading...