CheckmarkFaktagranskad

Varför är det så svårt att träna? 4 vanligaste orsakerna

Många människor har en hel rad med ursäkter om varför de inte hinner motionera. Riktlinjerna som USAs Department of Health and Human Services påstår att en vanlig, frisk amerikan borde sikta på 150 minuter medelintensiv kardiologisk motion varje vecka för att få motionens alla hälsofördelar. Men fastän dessa riktlinjer finns så hittar många människor fortfarande på skäl de inte kan eller vill motionera. Att titta närmare på anledningarna du undviker motion kan hjälpa dig göra positiva förändringar och motivera dig att påbörja regelbunden motion.

För lite tid

För lite tid är en av de vanligaste ursäkterna människor ger för att undvika motion. Dålig information om vad som egentligen räknas till motion kan göra det läskigt att börja ett nytt träningsprogram. Även att hitta tiden att röra sig dem rekommenderade 30 minuterna dagligen kan vara svårt för vissa överlastade människor. Men enligt American Heart Association kan att ha med små doser med motion plussas ihop till en större total. Om du delar upp motionen i tre 10 minuter långa pass får du samma fördelar som om du motionerade i 30 minuter på en gång. Även att göra vardagliga övningar som att gå i trappor eller att parkera bilen längre från affären eller kontoret räknas som motion.

För lite motivation

Många människor har helt enkelt ingen motivation till att motionera sig, enligt det licenserade mentala hälsoterapeuten och beteendespecialisten Jenny Shaw skriver i en artikel i BenefitUAmerica. Ibland kan människor bara inte hitta ett ”bra nog” skäl att komma ut och börja röra på sig, även om de förstår att dem borde göra det. Ofta börjar människor träna föra att gå ner i vikt före en semester eller event, men efter att det har gått förbi försvinner också motivationen att motionera. Långvarande motivation att träna brukar komma från att ställa mål om att förbättra hälsan eller konditionen, inte bara utseendet.

För lite självförtroende

Fastän tidsbegränsningar eller dålig motivation är vanliga skäl människor ger för att de undviker att motionera sig, föreslår Deborah Dunham i en artikel på Blisstree.com att den egentliga anledningen bakom ursäkterna är för lite självförtroende. För lite självförtroende kan leda till minskade känslor om din förmåga, vilket betyder att du inte kommer motionera om du känner att du inte kommer klara det eller att du i slutändan kommer att misslyckas om du ens försöker. Ironin är att du bara ökar misslyckandekänslan genom att förlita dig på denna ursäkt. Även att ta första steget mot att börja ett träningsprogram, som att ta en kort promenad efter middagen, kan öka ditt självförtroende och visa för dig själv att du kan lyckas.

För lite pengar

Människor tror ofta att det kostar mycket pengar att motionera. Du kanske tror att kostnaden att gå med i en fitness klubb eller att köpa dyr utrustning är en anledning att undvika att motionera dig, speciellt om du har en sträng budget att hålla. Men du behöver inte spendera dina pengar för att göra många sorters träning – att springa eller gå kräver bara ett par gympadojor. Och enligt fitness- och välbefinnande-experten Jessica Smith i en intervju med ”Shape” magasin är att gå eller springa utomhus ett av dem bästa sätten att bränna kalorier och förbättra konditionen och balansen.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)