CheckmarkFaktagranskad

3 steg för lyckad personlig utveckling och högre arbetsmoral

I perioder är man omotiverad, något som snabbt ger sämre resultat på alla plan. Man vill inget hellre än att komma tillbaka på banan och känna att man utvecklas och har roligt. Att hålla sig motiverad och att ständigt se till att sin karriär och personliga utveckling går åt rätt håll är lättare sagt än gjort. Men jag tror att de flesta är överens om att nycklarna till motivation och personlig utveckling ligger i att försöka få ”input” genom andra människor, att man sätter upp mål i livet och att man anstränger sig för att hålla sig inspirerad.

Personlig utveckling, nätverka, arbetsmoral

Inspiration – Utan inspiration och passion tröttnar man fort

Inspiration är avgörande för att hålla sig motiverad och kunna utveckla sig själv. Om du inte känner dig inspirerad av dina uppgifter kommer din motivationsnivå aldrig att vara hög och du kommer inte kunna upprätthålla intresset särskilt länge.
Ta en ärlig titt på din inspirationsnivå. Är du entusiastisk över att gå till jobbet eller är det en skyldighet?

Jag tror tyvärr att många människor väljer ett företag som ser bra ut på papperet, men i verkligheten inte intresserar dem det minsta.
Dessa personer kommer att tröttna och bli ointresserade ganska snabbt eftersom de inte har någon inspiration eller passion för att upprätthålla intresset under de svåra tider som de förr eller senare möter.

Om du är egenföretagare och inte gillar ditt arbete – fundera ordentligt på hur du kan återfinna fokus och få ditt företag att bättre matcha dina behov. Eller överväg att göra en drastisk förändring av din verksamhet. Utan inspiration kommer det inte vara motiverande att ens försöka sig på personlig utveckling.

Sätt mål – Gör en strategi för din personliga utveckling

Kort- och långsiktig målsättning är viktigt för alla företagare (och anställda för den delen också). Om du inte sätter några mål så saknar du ju ett bestämt syfte – vägen som den personliga utvecklingen ska färdas efter.

För hur i hel**** ska du lyckas vara motiverad om du inte vet vart du är på väg – eller vart du vill ta vägen?

Ta dig tid att sätta dina mål, gärna skriftligt. En affärsplan kan låta skrämmande, men det är egentligen inget mer än mål, strategier, plan för genomförande och en budget. Skriv din egen affärsplan och uppdatera den minst en gång årligen.
Skriv ner delmål som kan utföras på några timmar, dagar eller veckor samt de mer ambitiösa milstolparna som kan ta år att nå. Kika då och då på denna plan under året.

Men kan en affärsplan verkligen hjälpa dig att bli motiverad? Det är jag ganska övertygad om. Skriftliga mål kommer att få dig att känna dig mer professionell och förmodligen mer i takt med ditt företag. Det kommer också att befria dig från att behöva skriva nya diffusa affärsmål varje dag.

Nätverka – Gå med i ett affärsnätverk, mingla eller hitta folk online

En annan viktig faktor för att bli motiverad – och hålla motivationen uppe – är att nätverka med andra inom din bransch. Ingen människa kan allt, men när ett antal människor börjar arbeta tillsammans händer det grejer på riktigt.
I själva verket är isoleringen av att arbeta ensam (som ofta egen- och småföretagare gör) en av de svåraste delarna. Du kan aldrig komma särskilt långt i din personliga utveckling utan hjälp från andra. Och stöd är alltid motiverande.
Gör det lättare för dig själv genom att ansluta med andra, antingen i din stad eller online. Även om personerna som träffas inte pysslar med exakt samma sak så hittar man ändå ofta gemensamma nämnare och sätt att arbeta tillsammans.

Många framgångsrika företagare uppger att hitta rätt affärsnätverk var en vändpunkt i tillväxten av verksamheten. Tillsammans kan ett affärsnätverk hjälpa sina medlemmar att generera fler kvalificerade försäljningsuppslag och lösa problem snabbare och mer effektivt.

Utbyte av idéer, kunskaper och erfarenheter är också en ovärderlig del av motivationen och personlig utveckling.
Ditt egna personliga team av proffs hjälper dig med ny energi när bördorna av att driva eget företag blir för tunga.

Med ett affärsnätverk att lita på kan du åstadkomma mer på mindre tid och förmodligen ha mer kul i processen. Du kommer att känna dig motiverad att jobba hårdare med din personliga utveckling när du vet att du är inte ensam.

Och kom ihåg; att dricka drinkar med kollegor och deras bekanta är också att nätverka ;)

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)