Är stående knälyft bra för magmusklerna?

2 min


165
6 delningar, 165 poäng

Knälyft känns ofta igen som en effektiv träning och toning för benen. Det visar sig att dessa knälyft också är effektiva för att skulptera och tona magmusklerna. De nedre magmusklerna förenar sig med musklerna som initierar rörelsen i benen. När du lyfter benen, drar och engagerar dessa muskler de nedre magmusklerna. När du lägger till en vridning på detta, blir dina magmuskler ännu mer engagerade.

Omvänd stående Crunch

Genom att lyfta knäna och hålla överkroppen upprätt när du lyfter knäna, engagerar du kroppen i en omvänd stående crunch. Snarare än att föra överkroppen mot benen, som i en vanlig crunch, för du benen mot överkroppen. Samma muskler är inblandade, men kan engageras eller inte engageras genom att dra ihop musklerna och tillämpa din egen kroppsvikt som motståndskraft. I den omvända stående crunchen, håll magmusklerna engagerade och dra in dem mot ryggraden för maximal effektivitet när du lyfter knäna.

Psoas

Psoas är en djup muskel nära de nedre magmusklerna i bäckenområdet i kroppen. Psoas är den översta anslutande muskeln i benen. När benen rör sig, börjar rörelsen i psoas. På grund av sitt läge, desto mer du lyfter på knäna och böjer på din höftböjare, desto mer engageras psoas. Psoas är också ansluten till de nedre magmusklerna, som kopplas in när psoas rör sig.

De nedre magmusklerna

De nedre magmusklerna är lokaliserade i bäckenregionen av kroppen och ansluter till musklerna som anknyter till den underkroppen, inklusive ben och höfter. När du lyfter benen, engageras de nedre magmusklerna för att stabilisera och lägga till stöd för psoas, som är den översta rörelsemuskeln i benen. Ju högre du lyfter benen, desto mer komprimeras höftböjaren, och desto mer blir de lägre magmusklerna engagerade.

Bukmuskeln och övre magmusklerna

När du för knät över mitten när du lyfter, engageras inte bara de nedre magmusklerna utan även de övre- och sneda magmusklerna vid sidorna av kroppen. Denna vridning orsakar att knäet höjs lite högre och skiftar balansen i mitten av kroppen. När detta händer dras bukmuskeln samman för att stabilisera sidorna och de övre magmusklerna dras samman något för att stödja knälyftet och buken.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

165
6 delningar, 165 poäng