Kan du köra spinning som proffsen? Här är en fusklapp!

2 min


178
7 delningar, 178 poäng

Spinningpass låter människor i alla åldrar, storlekar och fitnessnivåer att delta i en gruppträning utan att känna sig konstiga, för det finns inga konstiga rörelser att lära sig. Du kan anpassa cykelns motstånd efter just dina behov och ändå hålla samma takt som gruppen. Spinningpass använder olika positioner för att stärka kärnan och benen, samtidigt som de bygger uthållighet.

Spinning

Händer

Tre handpositioner används i spinningkurser, vilket hindrar spinnaren från att använda armmusklerna för att hålla sig uppe. Placera händerna i mitten av handtagen, bredvid varandra eller en ovanför den andra, för position ett som används under uppvärmning och nedvarvning. För position två placerar du händerna precis innanför uppåtkurvan i handtagen, vilket bör kännas naturligt. Position tre används bara för stående och klättring, eftersom det kan anstränga ryggen om du sitter ner i den. Placera händerna ovanpå handtagen.

Sittande

Det finns två sittande positioner för platta vägar eller klättring. Använd handposition ett eller två medan du sitter, och cykla i 80 – 100 RPM för att bygga styrka, uthållighet och en stark bas. Det här är den mest grundläggande positionen och rörelsen i spinning. För en sittande klättring kommer du använda handposition två, i 60 – 80 RPM. Att klättra sittandes kommer arbeta med underkroppen för styrka, toning och definition.

Stående

Det finns några stående positioner, där du står på pedalerna medan du cyklar. Använd handposition två för att stå upp på platt väglag i 80 – 100 RPM. Du står helt enkelt på pedalerna och springer med lätt till medium motstånd, vilket arbetar med kärnmusklerna och ökar uthålligheten. Den stående klättringen använder handposition tre i 60 – 80 RPM och hjälper till att definiera benen. Du kan även utföra små hopp i en stående position, med handposition två i 80 – 110 RPM. Hopp innebär att du rör dig i och utanför sadeln – eller sätet – i en smidig rörelse som utvecklar styrka, timing och balans. Spurt är en snabb rörelse som går från den platta, sittande positionen med handposition två, till en stående position med handposition tre. Det borde jobba så hårt med musklerna att dina ben är utmattade i slutet av spurten.

Utrustning

Spinning kan fungera som en bra kardiovaskulär träning med låg sammanstötning, eller som träning för cykling. Spinningcyklar passar alla former och storlekar eftersom de kan justeras efter dina behov. Du kan justera fotbanden för att ha trampdynan direkt över pedalen, eller se till att dina dubbar sitter rätt om du har pedaler utan band. Justera sadels höjd och flytta den framåt eller bakåt för att säkerställa att benen och fötterna är i rätt position. Handtagen kan också justeras för att undvika eller begränsa onödig ansträngning för ryggen eller nacken.

Källor

Vanliga söktermer:
  • spinning positioner


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    178
    7 delningar, 178 poäng