Spinning: Så går du ner i vikt på ett okomplicerat sätt

2 min


179
7 delningar, 179 poäng

Det är inte lätt att gå ned i vikt. Men konceptet lyder: förbruka fler kalorier än du konsumerar. Extra kalorier lagras som kroppsfett, och är mycket svåra att ändra på. Bara genom att gå med i en spinninggrupp och hålla koll på hur många kalorier – och vilken sorts kalorier – du konsumerar kan du se vikten minska. Spinning är en högintensiv aerobisk aktivitet med låg påverkan som utförs i grupp, med en instruktör som hjälper dig komma iväg. Du kan nästan känna hur kilona smälter bort.

Spinning

Guide

Steg 1

Kontrollera hur mycket vikt du behöver förlora. Vi säger att du till exempel vill förlora 5 kilo på 20 veckor, med i genomsnitt 0,9 kilo per vecka (den rekommenderade summan att gå ner är upp till ett kilo i veckan, mer än så är ohälsosamt). Ett halvt kilo motsvarar 3 500 kalorier, och därför behöver du äta 7 000 kalorier mindre än vanligt, eller bränna dem, i veckan.

Steg 2

Börja med spinning. En studie som gjorts av Herman Falsetti, läkare på spinning.com, visar att ett pass som varar i 40 minuter bränner i genomsnitt 475 kalorier. Han noterar att spinning ”erbjuder en hög puls och bränner många kalorier.” Berätta för din instruktör att du vill gå ned i vikt och kom överens med denne om vad som är den bästa tiden för dig att utöva spinning.

Steg 3

Kombinera mindre mat med mer spinning. Om du vill gå ned 0,9 kilo per vecka kan du börja med att äta 1 000 kalorier mindre om dagen, eller så kan du köra spinning fyra gånger i veckan, vilket gör att du bränner 1 900 (475 x 4) kalorier. Om du drar det från 7 000 innebär det att du får 5 100 kalorier färre under veckan, med ett genomsnitt på 728 kalorier färre om dagen. Det kan låta avskräckande, men ha bara en hälsosam kost genom att äta tre mål dagligen och inkludera tre frukter, fyra tallrikar råa grönsaker eller två tallrikar kokta grönsaker. Undvik hydrerade fetter, försök undvika alkohol, och överskrid inte 200 kalorier per dag när det gäller onyttigheter. Vikten kommer minska, sakta men säkert. Kom ihåg att dricka minst 2 liter vatten om dagen, och mer de dagar du tränar spinning.

Källor

Vanliga söktermer:
  • gå ner i vikt med spinning
  • spinning gå ner i vikt
  • gå ned i vikt med spinning
  • gå ner i vikt language:SV
  • gå ner i vikt med träning language:SV


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    179
    7 delningar, 179 poäng