Spinning: Här är de makalösa fördelarna & farliga riskerna

3 min


213
16 delningar, 213 poäng

Ett spinningpass i snabb takt kan få dig att känna dig fysiskt laddad och mentalt peppad. Men som med alla andra högintensiva aktiviteter finns det en risk för nackdelar. Innan du kör igång bör du överväga hur spinning kan påverka din allmänhälsa och din träningsprofil. Förstå fördelarna och nackdelarna med inomhuscykling och hur det specifikt påverkar dig och dina mål.

spinning fördelar nackdelar

Fördel: kaloriförbränning

Kombinerat med en sund kost kan regelbunden och konsekvent spinning hjälpa dig tappa några oönskade kilo. Kaloriförbränningen under en välstyrd spinningklass motsvarar ungefär den under ett pass med steppande. Beroende på intensiteten i din träning, din nuvarande fitnessnivå och din storlek kan du räkna med att bränna 7,5 – 19 kalorier per minut, enligt American Council on Exercise (ACE).

Fördel: muskelbyggande

Spinning innebär ständiga och upprepade tramptag mot motstånd, vilket ökar benens densitet och bygger muskelstyrka och uthållighet i vader, gluteus, hamstrings och quadriceps. Att öka styrkan i underkroppen ökar stabiliteten i lederna omkring, inklusive höfter, knän och fotlederna. Det kombinerade resultatet av styrka, muskeluthållighet och stabilitet kan leda till förbättringar i din generella prestanda och minska risken för skador på idrottsplanen. Om du inte är en idrottare kommer du fortfarande att märka av fördelarna. I takt med att styrkan i underkroppen ökar kommer fritidsaktiviteter – som promenader eller fotvandring – och vardagsaktiviteter blir lättare, säkrare och lättare att njuta av. Genom att öka benens densitet kan spinning också hjälpa dig minska risken för benskörhet.

Fördel: skydda lederna

Till skillnad från vissa aktiviteter med hög intensitet, som löpning eller traditionell aerobisk dans, har spinning en låg effekt. Att hålla fötterna fast på pedalerna och röra benen i en mjuk, upprepad och cirkulär rörelse låter lederna röra sig i en bra rörelse. Du kommer dra fördel genom en ökad flexibilitet i lederna och undvika meningslöst hamrande. Om du ställer in cykeln ordentligt, håller en god form och bär lämpliga skor bör dina leder pressas minimalt. Som ett resultat av detta kommer dina höfter, knän och vader inte utsättas för onödig ansträngning. Det gör spinning till ett extra populärt val för idrottare och andra som återhämtar sig från ledskador eller som precis börjat träna igen efter en längre paus.

Fördel: hjärtats hälsa

Spinning kan främja din kardiovaskulära hälsa. 1997 lät träningslabbet på California State University, Northridge (CSUN) fem deltagare på olika fitnessnivåer genomföra ett typiskt spinningpass. Pulsen som uppmättes var mellan 75 % – 96 & av den uppskattade maxpulsen på varje individ, med hänsyn till deras ålder. Majoriteten av gångerna var pulsen på den övre änden av skalan. Med tiden kan kontinuerlig träning med hög intensitet hjälpa till att minska risken för hjärtsjukdomar och sänka blodtrycket och din generella vilopuls.

Nackdelar: säkerhetsproblem

För den otränade kan spinning vara för intensivt, och till och med farligt. Baserat på resultatet av CSUN:s forskning har ACE fastställt att det finns en risk att nybörjare och de som inte tränar ofta kan överanstränga sig på ett pass. En rapport som publicerades i Journal of Human Kinetics i december 2013 bekräftade att spinning är en högintensiv aktivitet och att många deltagare underskattar hur hårt de arbetar, vilket kan utsätta mindre tränade deltagare för kardiovaskulära risker. På grund av detta är det otroligt viktigt att du känner efter hur du mår, lyssnar på din kropp och saktar ned om du misstänker att du pressar dig själv för hårt. Jeff Vandiver, ett ACE-certifierat proffs, protesterar mot att det enda rätta är att pressa sig själv hårdare och hårdare. Om du är en nybörjare eller inte har tränat på länge bör du vara mer försiktig. Träna upp dig till en särskild puls och försök stanna där under en viss tid.

Källor

Vanliga söktermer:
  • indoor cycling fördelar,
  • spinning fördelar,
  • spinning resultat,
  • fördelar med spinning,
  • rörliga höfter när man kör spinning,
  • spinning effekter kroppen

  • 1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (1 röster, snitt: 8,00 av 10)
    Loading...