CheckmarkFaktagranskad

Är det dåligt att spänna magen hela dagen?

Om du är självmedveten gällande din mage kanske du spänner magmusklerna hela dagarna för att få magen att se plattare ut. Även om det i regel inte är farligt kan det leda till viss smärta. Ännu viktigare: det är inte det mest effektiva sättet att tona magen på, och det kräver mycket koncentration.

Grundläggande magtoning

Att tona magmusklerna är ett resultat av två separata delar: att reducera fett med hjälp av kost och aerobisk träning, och att öka muskelmassa genom magtonande övningar. Att spänna magmusklerna ger en minimal tonande effekt, men denna effekt är nästintill osynlig och du kommer få bättre resultat – på kortare tid – med ett traditionellt träningsprogram för magen.

Isolera magmusklerna

En av utmaningarna med att spänna magmusklerna hela dagen är att det är svårt att spänna magmusklerna. Människor som gör crunches överkompenserar till exempel med ryggen och lårmusklerna, så det är ännu lättare att göra samma sak när du enbart spänner musklerna. Det kan sluta med att du spänner ryggen, eller bara spänner magmusklerna på ena sidan eller på en viss plats.

Smärta och spänning

Vissa personer upplever muskelspänningar i magen när de är oroliga, så att börja uppleva oro. Dessutom kan spända muskler leda till ansträngning, spänning och smärta. Om du inte isolerar magmusklerna korrekt kan det sluta med att du spänner ryggen och benen, vilket orsakar smärta i dessa kroppsdelar också.

Andningssvårigheter

Din diafragma, som kontrollerar lungorna, sitter nära överdelen av magen. En ordentlig andningsteknik kräver att du andas med hjälp av magen istället för bröstet. Att ständigt spänna magmusklerna kan göra det svårt att öva på korrekta andningstekniker, vilket kan öka muskelspänningar och göra dig yr och utmattad.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)