Bästa sociala sätten att hålla sig i form

2 min


165
6 delningar, 165 poäng

Att träna själv kan bli tråkigt. Dessutom har många människor inte tid att både gå till gymmet och att umgås – så att gå ut med vänner vinner ofta över att träna. Lösningen är enkel: hitta roliga sätt att kombinera tid med vänner och motion och du får dubbla fördelar.

Bilda en promenadklubb

Allt du behöver för en promenadklubb är en grupp människor som vill gå ihop, ett par bra träningsskor och ett urval av gångvägar. Ange datum för promenader – till exempel bestäm att du kommer att gå varje måndag, onsdag och fredag ​​efter jobbet – snarare än att bara mötas upp när du känner för det. Detta kommer att göra dig mera ansvarig och hjälpa alla att passa in promenaderna i deras schema mer effektivt. För att göra saker roliga, variera dina rutter på olika sätt. Ni kan även köra iväg någonstans tillsammans så att ni kan utforska lokala vandringsleder eller gå igenom en annan stad.

Gå med i en cykelgrupp

Många städer har cykelträffar eller grupper som är öppna för vem som helst. De träffas ofta på helgerna vid vissa punkter i hela staden – så du kan helt enkelt dyka upp och följa med dem på deras nästa utflykt. Även om du inte riktigt kan vara social när du cyklar tänk på att dessa grupper tenderar att vara målinriktade. Det betyder att de kommer oftast åka till en viss park eller område och sedan ta en paus för lunch eller ett mellanmål innan de åker tillbaka. Det är under denna paus som du får träffa människor och prata.

Välj en sport och gå med i ett lag

Kamratskapen du hittar i idrottslag går helt enkelt inte att slå. Oavsett om du gillar att spela volleyboll eller fotboll, är chansen att det finns flera helglag eller amatörlag i närheten. Du hittar dem genom din lokala YMCA eller kommun, eller fråga din lokala kyrka eller kanske barnens skola om de känner till något. Gruppmedlemmarna träffas ofta före och efter spel – speciellt om det är en vinst att fira – så du får massor av möjligheter att umgås. En del icke- lagsporter, som tennis, är också ett bra val. Du kan spela dubbel med tre andra människor, du kan träna eller gå med i en liga, eller bara spela med några vänner varje vecka. Denna typ av spel uppmuntrar till socialisering som ofta sträcker sig utanför planen.

Prova en gymklass

Förmodligen det enklaste sättet att blanda motion och socialisering är att hoppa över löpbandet och istället ta en klass i aerobics eller latinsk dans på ditt lokala gym. Grupplektioner är bra för motivationen och du kommer att upptäcka att många har regelbundna deltagare – så att du lär känna människor i klassen. Klasser som har att göra med dans, hoppa runt eller göra något roligt är också bra för att prata under klassens gång.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

165
6 delningar, 165 poäng