Vad är snitthastigheten för löpning på löpband för nybörjare?

2 min


189
8 delningar, 189 poäng

Genom att springa på ett löpband så förbättrar du din kardiovaskulära hälsa och bränner fler kalorier jämfört med andra träningsverktyg, enligt den personliga tränaren Megan Tyner. Fast den ideala löphastigheten varierar från person till person, så är målet att hålla sin puls mellan 60 till 80 procent av sin maxpuls. Om du inte är beredd på att börja löpa eller jogga, så är speed-walking ett bra sätt att träna upp din kondition på. Den genomsnittliga nybörjaren kommer att vara redo att ta sig igenom en hel löpningssession inom cirka två månader.

Joggning

”Runner’s World” anser att en hastighet på 8 km/h eller mer på ett löpband räknas som joggning eller löpning. Detta kan vara den ideala takten för dig som är nybörjare. Även om du inte är en snabb löpare, så kan joggning göra underverk med din hälsa. Enligt Australiens Better Health Channel, så är den enda skillnaden mellan löpning och joggning intensiteten på träningen, med joggning som den minst intensiva. Joggning kan hjälpa till med att bygga starkare ben, stärka musklerna, bränna kalorier, förbättra kardiovaskulär kondition och kan hjälpa dig med att bibehålla en hälsosam vikt.

Löpande

Så snart som du känner dig bekväm med din träning, så bör du kanske försöka med att öka din hastighet till ungefär 10 km/h, vilket blir 1 km på 10 minuter. Löpning kräver att du är i högre form, bränner fler kalorier och tränar ditt hjärta, lungor och muskler mer än vad promenering och joggning gör, så du bör sikta på att sakta bygga upp din uthållighet.

Nybörjartips

Att påbörja din löpningssession behöver inte kännas överväldigande eller skräckinjagande. Tidningen ”Women’s Health” rekommenderar att nybörjare börjar löpa endast efter att de klarar av en 30-minuters promenad på löpbandet. Så snart som det känns bekvämt att promenera, så kan du testa med att sprinta i en eller två minuter. Om du har problem med att andas så är din takt för snabb. För att undvika håll så bör du inte äta åtminstone en timme innan du springer och koncentrera dig på att andas djupt, antingen genom munnen eller näsan. Glöm inte att stretcha innan och efter för att undvika skador.

Maximera din träning

Även om du bara kan springa i 8 eller 10 km/h, så finns det andra sätt att göra din träning mer effektiv på. Chris Iliades, läkare, rekommenderar att man ökar lutningen på löpbandet till 1 procent för att efterlikna konditionerna utomhus, och för att skapa motstånd. Lägg till tid på din träning först – spring i 30 minuter istället för 20, till exempel – innan du fokuserar på att öka din hastighet. För att förbättra hjärtats hälsa, överväg intervallträning – sprintning och promenering. Enligt Running for Fitness, så bör nybörjare ha en puls på 139 till 152 medan de löper.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

189
8 delningar, 189 poäng