CheckmarkFaktagranskad

4 otroligt smarta hacks för att enkelt träna på jobbet

En vanlig rekommendation är att friska vuxna bör vara medelintensivt aktiva under 150 minuter per vecka. Det är enklare sagt än gjort, särkilt om arbetet kräver en närvaro på kontoret under större delen av dagen. Dagens arbetsplatser tar tyvärr inte hänsyn till människans behov av fysisk aktivitet. Arbetsplatserna är stillasittande, vi har en utbredd lunchkultur samt hög grad av elektronisk kommunikation. Vill du förbättra din kondition behöver du frigöra några minuter för att inte offra hälsa för produktivitet.

Träningpass jobbet kontoret

1: Träningsluncher

Att äta lunch på kontoret kan leda till en hel dag av inaktivitet. Istället för att snabbäta framför datorn föreslår Harvard School of Public Health att du bör ta minst 30 minuters rast. Därmed kan du enkelt hinna utföra ett 20-minuters träningspass, exempelvis en rask promenad eller kortar cykelrunda, för att därefter avsluta med att äta din lunch under tio minuter. Därmed blir även din lunch en belöning för utförd träning. Förhoppningsvis kan det även inspirera dig till att välja ett hälsosamt alternativ till lunch.

2: Extra stopp

Om du använder kollektivtrafik till jobbet, är ett bra tips för vardagsträningen att kliva av på hållplatsen före och därefter promenera sista biten. Det ger dig några minuters extra träning per dag utan större tidsförlust. Promenaden kommer att höja din hjärtfrekvens och anses vara aerob träning.

3: Ta trappan

Ett vanligt tips är att välja trappan före hissen, vilket är ett smart sätt att få lite extra vardagsträning. Att bara promenera upp kan däremot vara tråkigt och inte särskilt utmanande, så försök förslagsvis att lägga på några moment och därmed bygga ett riktigt träningspass. Det kommer höja din hjärtfrekvens samt även träna benmuskulaturen. Om det känns för lätt att gå, ta två steg i taget, eller spring. Utmana dig ordentligt och lägg på ett utfall i varje steg. Det kommer utveckla både din styrka och kondition.

4: Hopprep

Har du plats, är ett litet lätt hopprep en effektiv utrustning för konditionsträning som lätt kan plockas för att utföra ett kort konditionspass. Om du exempelvis lyssnar in på ett seminarium eller konferenssamtal kan du samtidigt utföra enkel hoppträning på stället. The American Council on Exercise föreslår att man till en början ska göra sig bekväm med grundhoppningen för att senare gå vidare och utföra mer avancerade hoppövningar, som exempelvis baklängeshoppning eller med höjda knän för att öka på intensiteten.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)