5 Steg: Hur du blir en extremt snabbare löpare (+3 Tips)

1 min


178
7 delningar, 178 poäng

Kapacitet påverkar hur snabbt du kan springa, men träning och en god kost kan få nästan vem som helst att öka takten, oavsett om de springer i löparspåret, på en väg, eller deltar i ett lopp eller ett maraton.

löpning

Hur man tränar för att springa snabbare

Steg 1

Bygg upp en bra sträcka. Du bör springa minst 25 – 40 km per vecka för att bli bättre. Spring långt minst en gång i veckan. En bra tumregel är att din långa löprunda utgör 25 % – 35 % av alla kilometer du springer den veckan.

Steg 2

Lär känna din takt. Bestäm en hastighet som du vill springa i, och se till att du under träningen springer 60 – 90 sekunder långsammare än så.

Steg 3

Hastighetsträning är ett måste. Ta dig till ett spår minst en gång i veckan för att träna på att springa snabbt. Prata med en tränare för att lägga upp en bra rutin, men det är en jättebra början att blanda korta och mellanlånga distanser på spåret.

Steg 4

Blanda träningen. Till exempel kan du en dag springa 1,5 km riktigt snabbt, sedan jogga i 1,5 km, och upprepa detta mönster. Detta hjälper dig bygga upp hastighet och uthållighet.

Steg 5

Avsluta med styrka. Oavsett hur långt du har sprungit ska du alltid avsluta ordentligt – halta inte fram till dörren.

Tips & Varningar

En stark kärna är nyckeln till att springa snabbare. Träna magmusklerna för att få en starkare mage.

Kontrollera din kost. Håll dig borta från mjölkprodukter innan du springer. Det lägger dig på musklerna och gör dig långsam.

Vila efter långa löpturer. Det är inte smart att träna två dagar i rad, om du springer mer än 15 km.

Vanliga söktermer:
  • tips för att springa snabbare


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    178
    7 delningar, 178 poäng