Vanlig smärta i fötterna i freestyle kan vara inflammation

2 min


211
15 delningar, 211 poäng

Simning är en aktivitet som kräver rörelser från många av kroppens leder och muskler. Att simma kan orsaka stress för fötterna när du simmar, och denna stress kan leda till olika graders smärta. Denna smärta kan orsakas av seninflammation, kramper eller minskad flexibilitet, och om du förstår orsakerna blir det lättare att hantera smärtan.

simning

Syfte

Fötterna spelar en nyckelroll när du simmar, och bestämmer ofta hur snabbt du kan röra dig genom vattnet. De fungerar som kroppens simfenor. När du simmar freestyle, ryggsim och fjärilssim är fötterna pekande, och när du simmar bröstsim har de full rörlighet och är allt från pekande till spända. När du simmar utsätter benmusklerna fötterna för stress för att kunna paddla dig genom vattnet.

Inflammation

Inflammation i senorna är en av de vanligaste orsakerna till smärta i fötterna när man simmar. Enligt Cleveland Clinic uppstår detta när man utför en fjärilsspark eller en delfinspark, på grund av den upprepade upp- och nerrörelsen i varje spark. Smärtan kan uppstå i den främre eller bakre delen av benet, men det är vanligaste i den främre delen. Om du misstänker att din smärta beror på inflammation bör du söka medicinsk rådgivning för att lösa problemet.

Flexibilitet

Flexibla fötter och vader ger dig en vidare rörelsebredd när du sparkar, och ökar effektiviteten. Muskeln anterior tibialis är den primära muskeln som används när du pekar fötterna, och har stor betydelse för din flexibilitet i vaderna. Om vaderna inte är tillräckligt flexibla kan det leda till smärta och obehag eftersom fötterna ansträngs när du sparkar. Detta kan lösas genom att göra styrke- och flexibilitetsövningar på land. Att till exempel skriva alfabetet med fötterna varje dag kommer förbättra din flexibilitet i vaderna och kan minska fotsmärtor när du simmar.

Kramp

Kramper är en annan vanlig simskada som kan påverkar fötterna. Kramper kan uppstå när du trycker dig från väggen, spurtar, bär simfötter, sparkar fort, när du inte druckit tillräckligt, eller om du är nervös. Muskelkramper kan uppstå i vaderna, fötterna eller tårna, och de kan göra ont. Du bör dricka tillräckligt före och efter alla simpass, ta det långsamt när du vänjer kroppen vid nya och ansträngande övningar, och stretcha ofta. Stretcha vaderna genom att sitta på dem med pekande fötter och hälarna ihop.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (2 röster, snitt: 8,50 av 10)
Loading...