Kan man strama åt en slapp mage efter 60?

3 min


163
6 delningar, 163 poäng

Om du är över 60 år gammal och vill bli av med lite magfett, och strama åt magen, är det möjligt att göra med bara ett par livsstilsförändringar. Genom att följa en hälsosam kost och ett bra träningsschema kan du sakta ned och till och med motverka det som åldern har gjort med din kropp. Typen av övningar du bör fokusera på kan dock överraska dig. Det har visat sig att konditionsträning och utfall kommer leda till en fast mage snabbare än flera dussin crunches.

Din metabolism efter 60

Även om det är sant att metabolismen saktar ner med åldern är de primära anledningarna till detta inte den biologiska förändring som sker med åldrandet, utan snarare förändringar i din aktivitetsnivå och muskelmassa. Efter 30 års ålder kan vuxna tappa upp till 2,5 kilo muskler per decennium. Eftersom muskler är mycket mer metaboliskt aktiva än fett har detta en stor negativ effekt på din metabolism. Lägg till det faktum att personer över 60 år har en tendens att vara mindre aktiva, så kan du enkelt se hur det är lätt att lägga på sig flera kilo fett. Det finns dock ett par saker du kan göra för att bli av med fettet och stärka magmusklerna.

Tillbringa mer tid i köket

Det första steget i att omvandla en mjuk mage till en tight och tonad mage är att tappa det fett som har samlats där. Eftersom punktreducering inte är möjlig kommer du behöva tappa fett över hela kroppen, och att göra det är osannolikt om du inte ändrar din kost. Genom att välja en hälsosam kost och ge dig själv tid att planera och laga dina måltider och mellanmål kommer du ha större chans att uppnå det dagliga kaloriunderskott som behövs för viktnedgång. En hälsosam kost är en kost som inkluderar grönsaker, frukter, fullkorn och smala proteinkällor, men har ett lågt innehåll stärkelse, mättade fetter, tillsatt socker, och natrium.

Kondition är kung

Även om kosten kan hjälpa dig att gå ner i vikt har du mycket större chans att lyckas om du kombinerar konditionsträning med en bra kost. För att få tillbaka din gamla energiförbrukning till den nivå du låg på som ung behöver du lägga till träning i din vardagsrutin. Aerobiska aktiviteter som snabba promenader, cykling, simning och dans bränner generellt sett fler kalorier per minut än aktiviteter som yoga och styrketräning. På grund av detta är det bra om hälsosamma personer över 60 år utför minst 30 minuters kardiovaskulära aktiviteter i en mellanhög intensitet, de flesta dagar i veckan.

Strunta inte i styrketräning

Kommer du ihåg den där sorgliga statistiken om att man kan tappa 2,7 kilo muskler per decennium? Du kan motverka den trenden och få tillbaka lite metabolismfrämjande muskler genom att inkludera styrketräning i din rutin 2 – 3 gånger per vecka. Även om du definitivt bör inkludera några övningar som stärker magen bör du faktiskt träna alla stora muskelgrupper, och se till att inte ignorera låren, bröstet och den övre delen av ryggen. Genom att arbeta med dessa stora muskelgrupper kommer du bygga upp en större muskelmassa, vilket kommer främja din metabolism och bränna fler kalorier. För personer över 60 år rekommenderas det att du använder en lättare vikt, som du kan utföra 12 – 15 repetitioner per set med.

Källor

Vanliga söktermer:
  • förslappad mage


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    163
    6 delningar, 163 poäng