Varning: Här är skador du kommer få med spinning & cykling

2 min


182
8 delningar, 182 poäng

Spinning har blivit en populär form av aerobisk eller kardiovaskulär träning. Den här sortens inomhuscykling kan ge dig ett jättebra träningspass. Det bygger styrka i benen och kan bränna upp till 500 kalorier per träningspass. När det utförs effektivt kan det vara ett effektivt och säkert träningspass. Det kräver dock upprepade cyklande rörelser och det kan vara rätt kraftfullt och snabbt. Därför behöver du vidta åtgärder för att undvika skador.

knä skador spinning cykling

Knäproblem

Om din spinningcykel inte är inställd korrekt kan du utveckla knäproblem. Du bör justera sätet så att knät är lätt böjt när foten är längst ner i cykeltaget. Ett för högt säte kommer överanstränga knät, och ett för lågt säte anstränger lederna för mycket, och båda dessa faktorer kan leda till skador i senor eller ligament.

Ansträngning i ryggen

Se till att du har en korrekt hållning och att dina kärnmuskler (magmuskler, midja och ländryggen) är spända. Håll ryggen rak även när du lutar dig framåt och var försiktig med överflödiga rörelser som att studsa upp och ned eller gunga i sidled. Att använda en inkorrekt hållning kan anstränga eller skada dina ryggmuskler.

Höftsmärta

Senorna och ligamenten som går från höfterna till knäna kan bli spända och ansträngda. Precis som med knäskador orsakas detta ofta av en inkorrekt inställd cykel och dålig mekanism i kroppen. Kontrollera att dina handtag är korrekt inställda med din instruktör för att undvika onödig ansträngning av lederna.

Handledsskador

När du tränar spinning bör vikten ligga på benen och core-musklerna. Undvik att luta dig och lägga vikten på armbågarna eller handlederna. Håll handlederna raka och undvik att böja dem, så att du inte skadar eller anstränger lederna.

Överträning

Eftersom spinning är en så bra träningsform finns det en viss frestelse i att göra det till din huvudsakliga form av träning. När du gör samma övning om och om igen riskerar du att skadas. Eftersom spinning innebär en upprepad rörelse kan du överanstränga knän, vader, höfter och ryggen.

Källor

Vanliga söktermer:
  • spinning skador
  • cykling ryggmuskler
  • knäproblem cykling
  • ont i knä efter spinning
  • ont i knät vid spinning


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    182
    8 delningar, 182 poäng