Forskare: Vanlig pryl i simning ger atletisk rumpa & lår

2 min


208
13 delningar, 208 poäng

Simning är en effektiv sport för total fitness. Du kan träna varje muskel med simning, inklusive låren och rumpan. Att använda rätt övningar kan hjälpa dig att fokusera extra mycket på låren och rumpan, och dessutom är simning en jättebra kardiovaskulär träning för att bränna kalorier och fett.

Simmar-kropp, rumpa lår

Muskler som används

Simning kan vara effektivt för total fitness, och du måste verkligen använda alla muskler när du simmar. Att sparka använder benmusklerna, medan armarna drar dig framåt och orsakar muskelsammandragningar i överkroppen. Kärnan tränas också eftersom den används för att stabilisera dig. Simning är bra för att tona alla kroppsdelar, men det finns sätt att fokusera extra mycket på låren och rumpan.

Fokusera på låren

Fokusera på låren med hjälp av bröstsim, eller grodsparken som det också kallas. Stöd överkroppen med en flytbräda och sparka dig runt poolen med hjälp av grodsparken. Rörelsen aktiverar skinkorna och musklerna i de yttre och inre delarna av låret. Se till att du verkligen spänner och för de inre delarna av låren nära varandra medan du drar samman knäna och fötterna. Detta är kraftdelen av sparken och den kommer vara till stor hjälp för att definiera låren.

Vertikal spark för rumpan

Fokusera på skinkorna med en vertikal spark. När du gör den här övningen rör du dig inte så mycket, utan du använder bara sparken för att hålla huvudet över vattnet. Du behöver vara på djupt vatten eftersom benen och tårna ska peka rakt nedåt, mot botten av poolen. Gör fjärilssparken, som används när man simmar freestyle, för att hålla dig själv flytande. Du kan använda händerna för att stabilisera dig, eller lyfta upp dem ut vattnet för att utmana dig själv ordentlig. Att lyfta händerna ut vattnet kommer göra att du sjunker mer, vilket betyder att du måste sparka hårdare för att hålla huvudet ovanför vattnet.

Effektivt redskap: Fenor/simfötter

En studie som publicerades i Journal Procedia Engineering 2010 lät forskare undersöka hur fenors design och användning påverkade muskelaktiviteten. Att använda fenor ökar kraften på muskelsammandragningar i benen. Forskarna kom också fram till att det var bättre att sparka ofta för att generera muskelaktivitet, än att sparka högt och hårt. Det vill säga att det är bättre att utföra många små sparkar än färre stora. De kom också fram till att korta fenor är bättre för att fokusera på rumpan och låren än långa fenor. Om du vill optimera toningen av rumpan och låren bör du använda korta fenor och utföra snabba sparkar.

Källor

Vanliga söktermer:
  • simning kropp,
  • är somning bra för lår och rumpa,
  • bröstsim tränar muskler,
  • simning tona kroppen,
  • träna rumpan bröstsim

  • 1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (2 röster, snitt: 9,50 av 10)
    Loading...