Föräldrar: Lär dina barn simning innan det är försent

2 min


209
15 delningar, 209 poäng

Simning är en sport som många barn deltar i från en ung ålder. Även om simning verkar vara en naturlig del av barndomen är det inte bara något barn gör för at hålla sig sysselsatta på sommarlovet. Simning erbjuder många andra fördelar som håller barnen friskare, gladare och tryggare än de kanske skulle vara annars. Fördelarna för barnen är många, allt från en mindre risk för att drunkna till ökade utvecklingsfärdigheter.

simning barn

Vattensäkerhet

Ett av de mest uppenbara sätten på vilket simning är bra för barn är att det hjälper dem undvika drunkning. Risken för att drunkna försvinner aldrig helt. Health Direct Australia varnar och meddelar att sju barn under 14 års ålder drunknade i badet mellan mitten av 2011 och mitten av 2012. Att lära sig simma och öva tills simning är naturligt kommer hjälpa barnen minska risken för drunkning.

Fysisk hälsa

Simning är en av de sporter med låg effekt, som barn kan utöva. USA Swimming skriver att sporten är ”relativt skadefri jämfört med andra sporter för barn”. Simning kan resultera i förbättrad fysisk hälsa på fler än ett sätt. Regelbunden simning bidrar till kardiovaskulär hälsa, och vattenmotståndet ökar styrkan. Barn som simmar får bättre generella koordinationsmöjligheter, och Health Direct Australia säger att barn med synproblem får stora fördelar av att röra sig i vatten. Vattennivån och poolen fungerar som referenspunkter för att hjälpa barnen lära sig mer om sina kroppar och det utrymme de tar upp.

Emotionellt och socialt välmående

Simning ger barn mer erfarenhet av att jobba i lag – eller åtminstone med klasskamrater – särskilt om simningen involverar lopp och olika omgångar. I takt med att barnen blir bättre på simning och mer komplicerade simsätt kan även deras självkänsla öka. Simning lär barnen hur man sätter upp mål, både individuella mål och gruppmål där man försöker nå ett gemensamt mål.

Framgång och utveckling genom livet

Forskning indikerar att simning är mycket bra för mycket unga barn genom att det främjar deras utveckling i livet. Griffith University i Australien släppte 2012 en rapport som jämförde simmande barn med barn som inte simmade, och som jämförde deras liv och milstolpar i utvecklingen, som att klättra ner för möbler utan hjälp, namnge färger, imitera andra och använda futurum. Rent generellt rapporterade föräldrarna till barn som simmade att deras barn nådde dessa milstolpar mycket tidigare än barn som inte simmade.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (2 röster, snitt: 9,50 av 10)
Loading...