Få en simmarkropp i 20-årsåldern – Hur du ska träna

2 min


178
7 delningar, 178 poäng

Olympiska simmare är starka och muskulära. De flesta simmare som tävlar på internationell nivå började träna som mycket unga för att nå dit de är idag, när det gäller fitness och färdighet. Även om du inte kan vakna upp en dag och märka av en stor förändring kan du definitivt jobba dig till en simmares kropp i 20-årsåldern.

Simmar-kropp

Simma ofta

Den mest uppenbara saken för att få en simmares kropp är att simma. Att simma tränar alla muskler i både över- och underkroppen. Att simma är också jättebra för att bränna kalorier och främja viktnedgång. Rebecca Adlington, en brittisk olympisk simmare, säger att hon tränar ”fyra timmar om dagen, sex dagar i veckan, med total 10 pass i poolen.” Du behöver inte simma varje dag, men du bör definitivt simma flera gånger i veckan för att få en simmares kropp.

Ät ordentligt

Du bör äta protein, kolhydrater och bra fett. Om du följer en diet som begränsar ett visst näringsämne kommer kroppen inte få vad den behöver för att främja god hälsa. Kom ihåg att atleter behöver mer protein än stillasittande individer. Du behöver hitta en balans mellan kalorierna du konsumerar och kalorierna du bränner när du simmar.

Viktträning

Olympiska simmare tränar vikter utöver all simning. Ryan Lochte, som vunnit OS-guld 11 gånger, tränar Strongman Training med Matt DeLancey 3 – 4 gånger I veckan. För att få en vältränad simmarkropp bör du gå till gymmet. Enligt Matt DeLancey är nyckeln att variera sig. Han tror på att byta viktlyftningsrutiner för att behålla intresset och för att uppnå fullständig fitness.

Träningsverktyg

Det finns vissa omvägar mot målet att få en simmares kropp. Att använda simpaddlar är ett jättebra sätt att anstränga överkroppen mer, vilket gör att du snabbare kan tona det området. På samma sätt är fenor jättebra för rumpan och höfterna. För att isolera underkroppen kan du använda fenor samtidigt som du stabiliserar överkroppen med en flytbräda.

Källor

Vanliga söktermer:
  • simmarkropp
  • få simmar kropp
  • hur får man simmarkropp


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    178
    7 delningar, 178 poäng