6 Steg: Hur du simmar crawl utan att bli trött [GUIDE]

2 min


176
7 delningar, 176 poäng

I tävlingssim är de längsta sträckorna oftast freestyletävlingar, som tävlingar på öppet vatten. Du kan använda vilken simteknik som helst i freestyletävlingar, men crawl är utan tvekan den vanligaste tekniken. Anpassa din freestyleteknik för längre lopp eller triathlon, så att du inte blir trött för tidigt.

crawl simma

Guide

Steg 1

Strömlinjeforma din kropp så mycket som möjligt för att reducera vattenmotstånd, så att du inte jobbar lika hårt. Håll hakan nära bröstet för att förhindra huvudet från att lyfta sid. Tryck bröstet ner i vattnet för att hindra magen från att komma högre upp än dina höfter.

Steg 2

Öva på att andas bilateralt genom att vända huvudet till höger för att andas, och sedan till vänster för ditt nästa andetag. Att andas på samma sida under ett långt lopp kan leda till ömma muskler eller kramp, och kan leda till obalans i musklerna på längre sikt.

Steg 3

Sträck ut den ledande armen så långt som möjligt och sträck nedåt innan du drar den genom vattnet. Om du simmar effektivt kan du spara energi genom att röra dig längre för varje simtag.

Steg 4

Rotera den vänstra höften och axeln synkroniserat innan din högra hand når vattnet framför dig, för att undvika att anstränga axlarna onödigt mycket. Gör samma sak med din högra höft och axel innan du använder den vänstra handen för mycket.

Steg 5

Glid genom vattnet för att spara energi. Strömlinjeforma kroppen genom att sträcka en arm framåt och den andra bakåt. Vänta en stund tills du känner att du saktar ned, och påbörja sedan nästa simtag.

Steg 6

Ha tålamod i början av ett lopp. Fokusera på din hållning. Att simma med dålig hållning gör att du arbetar hårdare, och blir trött snabbare.

Källor

Vanliga söktermer:
  • medfödd dålig syreupptagning
  • kramp vid crawl


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    176
    7 delningar, 176 poäng