CheckmarkFaktagranskad

Här är det mest överlägsna sättet att simma långt & snabbt

Att simma längder är en vanlig träningstyp. Vissa simmare föredrar ett särskilt simsätt, men för att simma flera längder är frisim/crawl det vanliga valet. Det är det snabbaste av de fyra tävlingssätten och det är lätt att lära sig. Att simma distansbaserat är en jättebra aerobisk träningsform, och att välja rätt simteknik gör det mer fördelaktigt för dig.

crawl freestyle simning

Frisim

Freestyle, frisim eller crawl, är ett av de mest populära sätten tack vare dess flertaliga fördelar. USA Swimming definierar crawl som en alternativ rörelse där armarna rör sig upp över vattenytan och att man varierar mellan uppåt- och nedåtsparkar. Crawl är oftast det mest effektiva simtaget då det för kroppen genom vattnet i hög hastighet med minimal ansträngning, jämfört med andra simsätt. Ett bra crawltag involverar mjuka arm- och benrörelser som skvätter minimalt och inte har så mycket drag.

Andning

Ett regelbundet och rytmiskt andningsmönster hjälper din simning bli mer effektiv och bekväm. Andas ut när ansiktet är i vattnet och vänd ansiktet åt sidan medan armen återhämtar sig från vattnet. Du bör andas regelbundet, och se till att du vänder huvudet åt sidan och inte framåt. Att andas ordentligt säkerställer att kroppen håller sig horisontell och begränsar draget, vilket sparar energi under långa simturer.

Sparkar

Freetylesparken, även känd som fjärilsparken, består av små och snabba benrörelser från höfterna. Benen är avslappnade och benen är lätt böjda, och tårna pekar. Fötternas topp och botten fungerar som paddlar, som för dig genom vattnet. En stadig spark säkerställer att du får ett långt, produktivt simtag under dina många längder. Din sparkhastighet bör vara snabbare än den för armtagen, men detta kan justeras beroende på din fitnessnivå och hur långt du simmar.

Träning

Du kommer behöva träna för att kunna simma längre sträckor, oavsett hur effektivt du simmar. Under längre simturer bör ditt simtag vara mjukt och kräva minimal ansträngning för att säkerställa att du inte slösar energi på onödiga rörelser. Det är bäst att öva på simtagen i en långsammare takt för att fokusera på teknik, vilket kommer hjälpa dig under längre träningspass. Träningsskador kan undvikas genom uppvärmning och nedvarvning före och direkt efter långa simturer.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)