CheckmarkFaktagranskad

6 Steg: Hur du servar och rengör din träningscykel [GUIDE]

En träningscykel är mycket lättare att ta hand om än en vanlig cykel, som är utomhus mycket. Du behöver inte oroa dig för smuts, lera, vatten, krockar eller andra problem som en välanvänd cykel kan råka ut för. En motionscykel kräver dock viss omsorg: den måste vara ren och iordninggjort för att säkerställa den bästa träningen och en lång livslängd. Läs vidare för att lära dig mer.

spinningcykel

Guide

Steg 1

Håll träningscykeln ren genom att torka av den med en trasa och rengöringsmedel efter varje träningspass. Detta är den viktigaste delen av preventivt omhändertagande. Utan en vind som blåser kommer svetten droppa rakt ner på cykeln, och saltet kan så småningom fräta sönder komponenterna, bryta ner smörjmedlet och förstöra cykeln.

Steg 2

Rengör spinningcykeln på djupet regelbundet. Om du använder den flera gånger i veckan bör du ta bort kåpan, tvätta allt med ett bra rengöringsmedel och smörja in alla rörliga delar ungefär en gång i månaden. Om din motionscykel inte används lika ofta bör du ändå rengöra och återfukta den minst två gånger om året, eftersom smörjmedlet bryt ned med tiden.

Steg 3

Ta bort all spänning från cykeln i slutet av varje användning. Detta förhindrar kablarna och kedjorna från att dras ut och öppnar upp alla delar, vilket låter fukten dunsta bort och därmed förhindrar skador och korrosion.

Steg 4

Inspektera skruvarna på hållaren till vattenflaskan regelbundet, då dessa kan lossna med tiden. Använd en skruvmejsel för att skruva fast lösa skruvar.

Steg 5

Kontrollera vevarmen för pedalerna ungefär en gång i månaden på en hemmacykel, och en gång i veckan för en spinningcykel på ett gym. Om du regelbundet byter ut pedalerna bör du kontrollera dem vid varje byte. Kontrollera tillverkarens instruktioner för specifika inställningar för just din träningscykel.

Steg 6

Kontrollera vevarmen månatligen på en hemmacykel, eller en gång i veckan för en gymcykel. Använd en momentnyckel för bultar. Kontrollera tillverkarens instruktioner för specifika inställningar för just din motionscykel.

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)