Bästa Ryggsäckar 20-40L

368
42 delningar, 368 poäng

Vilka är de bästa ryggsäckarna i storlekarna 20, 25, 30, 35 och 40 liter? För att ta reda på det granskade vår mjukvarurobot några av de mest populära vardagsryggsäckarna och gick igenom stora mängder data och test som i vissa fall tagit flera månader att sammanställa manuellt. Nu har vi en ganska bra uppfattning om vattentäta ryggsäckar, ultralätta ryggsäckar, smarta ryggsäckar för cykling mycket mer. Vi vet vad man ska titta på när det kommer till bra ryggsäckar, så vi skrev en guide för att dela vår nyfunna visdom med dig. Du hittar guiden en bit ner på sidan, under listan med de bästa och billigaste ryggsäckarna. Mycket nöje!

Populära 20-40L ryggsäckar


Moab Jam 30, Jack Wolfskin

Frakt:Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp:Ryggsäckar 20-40 liter


Farpoint 40, Osprey

Frakt:Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp:Ryggsäckar 20-40 liter


Räven 20, Fjällräven

Frakt:Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp:Ryggsäckar 20-40 liter


Räven 28, Fjällräven

Frakt:Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp:Ryggsäckar 20-40 liter


Skarstind W 40, Bergans

Frakt:Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp:Ryggsäckar 20-40 liter


Helium 40, Bergans

Frakt:Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp:Ryggsäckar 20-40 liter


Rondane 30L, Bergans

Frakt:Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp:Ryggsäckar 20-40 liter


Daylite Plus, Osprey

Frakt:Fri Frakt med standardleverans
Produkttyp:Ryggsäckar 20-40 liter

Bästa ryggsäckarna: 20L, 30L, 40L

Det dröjde inte länge efter första bestigningen av Mount Blanc 1786 innan klättrare började leta efter ett bekvämt och effektivt sätt att bära sina grejer. Nästan två århundraden senare – efter att teknisk bergsklättring hade vuxit till sin egen sport, skild från bergsklättringsryggsäckar speciellt konstruerade för bergsklättring, började dyka upp. Först var dessa rudimentära, lite mer än minimalistiska ryggsäckar sydda med starka tyger. Idag är det fortfarande stort sett sant utom materialet som har förbättrats, vikterna har minskat, och de har lagt till några bekvämlighetsfunktioner.

När du letar efter något att bära din utrustning med till jobbet eller andra vardagsaktiviteter, behöver du en lösning som också är pålitlig och inte för irriterande att bära. För de flesta läsare anser vi att det här är en liten ryggsäck som bär en dator, träningskläder och kanske lite till under en enda dag. I regel pratar vi då om en 20-litersryggsäck, 30-litersryggsäck, eller något större 40-litersryggsäck. Det finns bokstavligen tusentals ryggsäckar som kan göra jobbet, så vi försökte fokusera på de bästa varumärkena som passar de mest vanliga tillfällena.

Ryggsäckar för cykelpendling

Det är designen av ryggsäcken som vi lyfter fram i denna guide. Vi pratar om små (20L, 30L, 40L), kompakta och konstruerade för att sitta högre upp på ryggen. De är i regel mer funktionella i form av fickor och fack än den genomsnittliga ryggsäcken, sys med tjocka tyger för att motstå slitage från vardagen. Många av dessa ryggsäckar är modulära med avtagbara höftbälten, bröstremmar och bakpaneler som tillåter att du kan anpassa dem till dina personliga preferenser. Vissa material och extrafunktioner ökar dock kostnaden, så vi inkluderade också lite enklare och billigare vardagsryggsäckar bland recensionerna eftersom det är ett billigt alternativ och ganska populärt bland folk som inte vill investera så mycket pengar. Andra små ryggsäckar med okända varumärken kan också fungera, men du kommer i de flesta fall behöva offra viss hållbarhet.

Bästa vattentäta ryggsäckarna

Om du är ute och promenerar eller pendlingscyklar i regn, snö och annat instabilt väder, kan en vattentät ryggsäck överträffa dina förväntningar. Vattentäta ryggsäckar är vanligtvis ännu mindre och mer kompakta än sina vardags-motsvarigheter, och med en smalare profil som ofta gör dem bekvämare att röra sig med. Men dessa fördelar kommer med begränsningar. De är i vissa fall för små för extra kläder med skor, eller något större än en uppsättning med vardagsprylar. Vi gillar fortfarande vattentät ryggsäckar mer än vanliga ryggsäckar på 20-40 liter, även under soliga dagar.

Kapacitet: Räcker det med 20-40 liter?

När du har bestämt dig för att du behöver en ny ryggsäck, är nästa fråga hur stor den ska vara? Ryggsäckarna vi har granskat varierade allt från 20 liter till 40 liter – där många låg på 25 liter och 35 liter – och vi tycker att det här är den perfekta storleken för en dagsryggsäck. Vi föreslår att man håller sig till denna ungefärliga kapacitet. Om du behöver bära mer utrustning än en vardagsryggsäck kan hålla, är det vanligtvis bättre att överväga om det går att ersätta något av innehållet till någon mer kompakt motsvarighet. Några av de ryggsäckar som vi granskade kommer att fungera för både cykelpendling, vandring och promenader till och från jobbet. Beroende på vilka specifika krav och mängd prylar som du behöver ha med dig så finns det vissa ryggsäckar som är mer eller mindre nischade mot olika aktiviteter.

Vikt vs Hållbarhet

Den största faktorn när du väljer en ryggsäck bör vara den typ av aktivitet du tänker använda den till. Kanotpaddling, klättring och dagsturer på fjället i dåligt väder ställer annorlunda krav på en ryggsäck. Klättrare undviker gärna vikt, och kan offra hållbarhet för att njuta av en lättare ryggsäck. Paddlare och de som cykelpendlar i alla väder utan stänkskärm behöver mer vattentäthet och trivs bättre med en helt vattentät rolltop-ryggsäck.

Ryggsäckens design

Många varumärken kombinerar strömlinjeformade exteriörer med utvändiga fack och fickor, samt förstärkta på underdelen. Resultatet är ryggsäckar med ökad användbarhet och som är osannolika att gå sönder. Flera tillverkare inser även att många föredrar ryggsäckar med ordentliga, bekväma höftbälten. Några av de ryggsäckar vi själva testat vid olika tillfällen levererades med avtagbara höftbälten. Om du inte vet vilka höftbälten du gillar så föreslår vi att du provar dig fram på egen hand.

Värde – bra ryggsäckar billigt?

Ett stort beslut som du behöver ta är hur mycket du är villig att spendera på en ryggsäck. De allra bästa ryggsäckarna från de bästa varumärkena är knappast billiga, och kostar nog oftast mer än många är villiga att spendera. Det är så klart möjligt att röra dig bekvämt med många andra prisvärda, icke-sportspecifika ryggsäckar. Om du inte planerar att utföra några avancerad aktiviteter eller vara ute i dåligt väder, så är den extra hållbarheten och funktionerna hos de dyrare ryggsäckarna kanske inte värt kostnaden.

Videos: Välj rätt ryggsäck

Inspiration: Snygga ryggsäckar

Källor

Vanliga söktermer:
 • bästa ryggsäcken,
 • vattentät ryggsäck test,
 • test av små vandrings ryggsäckar,
 • ryggsäck 40 liter test,
 • ryggsäck 40 liter,
 • lundhags storma 28 test,
 • lundhags dovre 40 test,
 • https://wolber se/ryggsackar-20-40/,
 • bergans trysil 30 test,
 • bästa ryggsäckar

 • Summering
  Datum:
  Produkt:
  Vaude Wizard 24 + 4
  Betyg:
  51star1star1star1star1star