Åka rullskridskor utomhus – en underskattad träningsform!

2 min


210
15 delningar, 210 poäng

Om du är trött på det monotona i träning på gymmet och vill bränna kalorier utomhus, i solen, kan du ta på dig dina rullskridskor och börja röra på dig. Den här sortens träning har låg effekt på lederna och innebär många hälsofördelar. När du är ute bland folk måste du dock tänka på dem runtomkring dig, och följa vägarnas regler för att vara trygg.

Fördelar med rullskridskor

Rullskridskor är ett effektivt sätt att bränna kalorier, vilket gör det till ett välkommet tillskott i din träning för att gå ner i vikt. Enligt Harvard Medical School kan en person som väger 70 kilo bränna 260 kalorier om den åker rullskridskor i 30 minuter, vilket är ungefär samma förbränning som vid fotboll och tennis. Sporten kräver att du använder större delen av dina muskelgrupper i underkroppen och kan, tack vare dess aerobiska natur, förbättra immunsystemet, höja humöret, minska risken för att utveckla medicinska problem, och stärka ditt kardiovaskulära system.

Säkerhetsutrustning

När du tar på dig rullskridskorna finns det en risk för att du ramlar och skadar dig, och risken ökar på grund av motorfordon och fotgängare när du är ute bland folk. Håll dig därför trygg genom att alltid bära rätt säkerhetsutrustning. Detta bör inkludera knäskydd, armbågsskydd, handledsskydd, och en hjälp. Du kan även bära munskydd för att skydda tänderna och begränsa risken för en hjärnskakning om du ramlar. Om du planerar att åka på natten bör du bära ljusa, reflekterande kläder och ha en ficklampa med dig.

Lägen

Även om du vill åka rullskridskor bland folk bör du vara försiktig med var du väljer att utöva sporten. Om du lär dig åka rullskridskor bör du hålla dig till tomma parkeringsplatser, asfalterade vägar, och områden med låg trafik som återvändsgränder. Även om rullskridskor kan vara ett effektivt sätt att pendla till jobbet bör du bara göra detta om du är bekväm med att stanna snabbt och svänga abrupt om så behövs. Undvik att åka rullskridskor på vägen eller upptagna trottoarer, och kontrollera din stads regler gällande rullskridskor – vissa städer har till exempel särskilda filer på vägarna så att du slipper stöta ihop med fotgängare.

Risker

Även om det kan verka frestande att röra dig så fort som möjligt och känna vinden mot ansiktet bör du alltid ha kontroll. Alla rutiner kan innehålla faror, och att åka in i hål, grenar, lös sand eller sten, eller ett vått område kan snabbt få dig att tappa kontrollen. Om det är möjligt bör du undvika att åka rullskridskor när det regnar och marken är hal.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (8 röster, snitt: 8,13 av 10)
Loading...