4 roliga träningsformer utomhus som gör dig stark

3 min


172
7 delningar, 172 poäng

De flesta människor njuter av miljöombytet som kommer med att förflytta sin träning utomhus, vilket också resulterar i flera olika fördelar. Träning utomhus ger dig naturligt ljus, vilket hjälper till att balansera dina hormoner och ger dig D-vitamin, och den friska luften och naturliga grönskan kan också förbättra ditt humör och fysiska välbefinnande. Många träningsrutiner kan anpassas till utomhus, och det finns massor av grupp och solo aktiviteter som är så kul att du nästan inte tänker på att du tränar.

Vattenaktiviteter

Simning är förmodligen den första aktiviteten som man kommer att tänka på när det kommer till vattenbaserad träning, och det är en utmärkt form av aerob aktivitet som kan leda till viktminskning och starkare muskler. Enligt Centers for Disease Control, kan simning också hjälpa att avvärja sjukdom, och det är en skonsam aktivitet som inte belastar dina leder. Andra roliga vattensporter att försöka inkludera är rodd, som tonar dina armar och axlar och paddleboarding, vilket ger ett effektivt träningspass för bålen. Vilken som helst av dessa övningar kan göras på egen hand, men du kan också ta med dig dina vänner och ge er ut för en rolig gruppträning.

Yoga

Yoga ger en träning för hela kroppen som kan minska stress och öka styrka och flexibilitet från de olika poser som utförs. Yoga utomhus kan också fördjupa upplevelsen då det tar dig närmare den naturliga världen och främjar lugn och ro inombords – vilket är viktiga delar av yoga. Att göra yogaposer på gräs eller sand utan användning av en matta kan faktiskt få dina muskler att arbeta hårdare på grund av den ojämna ytan, vilket ökar intensiteten av träningen.

Lagsporter

Lagsport är inte bara ett roligt sätt att tillbringa tid med dina vänner, men de ger också en utmärkt träning, speciellt om det är en intensiv konditionsaktivitet. Att springa upp och nerför en fotbollsplan eller serva bollar i en omgång strandvolleyboll är båda utmärkta sätt att träna som en del av ett team. MayoClinic.com rapporterar att för en 72 kg:s människa, kan bara en timmes basket bränna 580 kalorier, medan volleyboll och baseball eller softball bränner cirka 300 och 350 kalorier.

Ut i Spåret

Vandring eller jogging utomhus, oavsett om du gör det på en asfalterad väg i en stadspark eller på ett lerigt spår i skogen, har massor av hälsofördelar. Naturligtvis får du en bra kardiovaskulär träning från dessa verksamheter, men att slippa löpbandet och ta sig ut i naturen erbjuder också ett mer ansträngande pass på grund av förändrad terräng. Människor använder en annan typ av gång när de är utomhus, så att andra muskler arbetas, vilket ger dig en mer komplett träning. Om du är på ett spår, kommer den mjukare ytan också minska påverkan på lederna, vilket minskar risken för smärta och skador. Vandring och jogging utomhus erbjuder en mångsidig och mer utmanande träning, och det föränderliga landskapet bidrar till den ökad underhållning.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

172
7 delningar, 172 poäng