Maximera roddmaskin-träningen för kondition [Guide]

2 min


174
7 delningar, 174 poäng

Roddmaskinen är ett effektivt sätt att träna alla kroppsmusklerna, enligt American College of Sports Medicine. Att regelbundet träna på roddmaskin stärker hjärtat och bränner fett. Men människor med ryggproblem borde först samtala med sin doktor innan de gör roddövningar för att undvika skador. Om de utförs på rätt sätt kan roddövningar vara ett enkelt och effektivt sätt att hålla konditionen uppe.

Maximera roddmaskinsträningen

Att konditionsträna minst 20 minuter om dagen, tre till fyra dagar i veckan är tillräckligt för att hålla hälsan, enligt Texas Heart Institute. Men att öka motionen till 30 eller 45 minuter flera gånger i veckan krävs för att bränna kalorier. Värm upp och värva ner i minst tre minuter före och efter för att hjälpa kardiologiska systemet växla till och från träningen. Du borde nå din optimala hjärtfrekvens för att tillräckligt träna hjärtat och kardiologiska systemet. De flesta roddmaskinerna har funktioner som låter dig mäta hjärtfrekvensen och förbrända kalorier.

Intervallträning

Att integrera intervallträningen och roddträningen kommer att göra dem mer effektiva på att stärka hjärtat och kardiologiska systemet. Intervallträning är att växla mellan spurtar med intensiv aktivitet och mindre intensiva perioder, enligt MayoClinic.com. Perioder med intensiv rodd borde vara i 30 sekunder innan du återgår till din vanliga takt. Att ha med intervallträning hjälper kroppen bränna fler kalorier.

Fördelar

Roddmaskiner är lågt stötande, så det finns mindre skaderisk för knäna och fotlederna. Att använda roddmaskinen i 25 minuter bränner samma antal kalorier som 40 minuter på en stillastående cykel. Om du väger 70 kg bränner medelintensivt rodd 260 kalorier på 30 minuter, medan intensiv rodd bränner 316 kalorier, enligt Harvard Health Publications.

Övningsrörelser

När du använder en roddmaskin använd jämna, mjuka rörelser som ger dig fullständigt rörelseomfång i horisontala planet, rekommenderar American College of Sports Medicine. Det betyder att dina rörelser borde tillåta att knäna böjs medan arm och axlar räcker sig fram. Att korrekt utföra roddrörelserna tillåter dig att träna upp just dem muskler du vill utveckla.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

174
7 delningar, 174 poäng