Sluta fega! Så här får du rätt motstånd i spinning [5 STEG]

2 min


185
8 delningar, 185 poäng

För att få den bästa träningen genom spinning måste du lära dig att ställa in motståndet till en korrekt nivå. Detta låter dig simulera cykling upp- och nerför backar. När du fastslår rätt motstånd under intervallerna kan du maximera de kardiovaskulära effekterna av spinning.

träning motstånd spinning

Fastslå rätt motståndsnivåer för spinning

Steg 1

Lär dig hur motståndet fungerar på din stationära cykel, så att du kan förutsäga de förändringar du gör medan du cyklar. Generellt sett styrs motståndet av en knapp som gör cykelns bromsar mer spända, vilket gör det svårare att trampa.

Steg 2

Öva på att hålla uppe din takt, eller den hastighet som pedalerna rör sig i, oavsett förändringar i motståndsnivån. Den rekommenderade takten för spinning är 60-110 RPM, vilket är optimalt för fitness.

Steg 3

Använd en pulsmätare för att mäta förändringarna i din puls när du ökar motståndet. Genom att öka och minska din puls (som mäts i ”beats per minute”) på olika motståndsnivåer kan du nå dina fitnessmål på ett mer effektivt sätt.

Steg 4

Använd ett lägre motstånd när du utövar de första tre kärnrörelserna, som är sittande platt, stående platt och hopp. En låg till medium motståndsnivå kommer hjälpa till att öka uthålligheten och styrkan, och samtidigt hitta en bra baslinje där din kropp kan återhämta sig mellan spurtar.

Steg 5

Välj en högre motståndsnivå för den fjärde och femte kärnrörelsen, den sittande klättringen och den stående klättringen. Dessa rörelser hjälper till att tona musklerna och öka styrkan, särskilt i benen, gluteus och hamstrings.

Tips & Varningar

Ha mycket vatten när du tränar spinning, gärna med extra elektrolyter och kolhydrater. Experter rekommenderar att du dricker minst 0,2 dl vatten för varje minut du tränar spinning, för att undvika uttorkning.

Rådfråga din läkare om huruvida spinning är rätt träningsform för dig. Spinning kan förvärra rygg- och hjärtproblem, och rekommenderas inte till personer som lider av dessa tillstånd.

Vanliga söktermer:
  • motstånd spinning


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    185
    8 delningar, 185 poäng