CheckmarkFaktagranskad

Pulszon för fettförbränning: Nå bästa effekt exakt så här

Målzonen för fettförbränning finns på löpband, crosstrainers och stationära träningscyklar. Måtten för att få fram dessa siffror är lika mycket till för att undvika skador som de är för att hjälpa användare. Så hur vet du om du tränar i din personliga mål-pulszon för fettförbränning?

spinning

 

Signifikans

Fett kan samlas mellan muskler, ovanpå muskler, och runt de inre organen. Fetmarelaterade sjukdomar belastar sjukhus och de medicinska kostnaderna i bara USA är flera miljarder dollar varje år. Ett av sätten att kämpa emot på är att bränna fett med hjälp av målpulszoner.

Funktion

Pulsen med vilken en person bränner det största procentantalet kalorier från fett är den aerobiska fasen. Den aerobiska fasen är vanligtvis mellan 40 % – 70 % av en persons maxpuls (det lättaste sättet att räkna ut din maxpuls är att ta 220 minus din ålder). Under den aerobiska fasen bränner en person 50 % – 70 % kalorier från fett. Jämförelsevis så bränner personer mindre än 5 % kalorier från fett när de tränar med maxpuls.

Att överväga

Alla har inte alltid möjlighet att läsa av pulsen när de tränar. Använd då ett annat sätt, t.ex. ”prata/sjung-testet”. Du bränner många kalorier från fett om du kan sjunga. Om du kan sjunga kommer du inte att känna att musklerna bränner (men du borde svettas mycket). De flesta börjar med att bränna en högre andel glukos (socker) och mindre fett, och sedan blir det svårare att sjunga och prata under träningen.

Experternas åsikt

Låt oss säga att en kvinna promenerar i 30 minuter, och är i den fettförbrännande pulszonen. Hon kände inte någon brännande känsla i musklerna, och kunde sjunga medan hon promenerade. På de 30 minuterna bränner en kvinna som väger 58 kilo 150 kalorier, och 70 av dessa bränns från fett. Låt oss nu säga att samma kvinna promenerar i 30 minuter med en högre puls, där hon inte kan sjunga men ändå kan prata. Den här gången bränner hon 205 kalorier, och 85 av dem är från fett. Genom att bara jobba lite hårdare brände kvinnan 15 kalorier mer från fett, och 55 fler kalorier totalt. Poängen är att när du tränar kondition ska du kunna prata men inte sjunga, om du vill bränna fett.

Fördelar

Viktnedgång handlar enbart om kalorier in vs. kalorier ut. Att öka kaloriförbränningen under träningen kan främja viktnedgång och fettminskning. När kroppen vänjer sig vid träning bränner den mer fett vid en högre puls, samtidigt som den drar nytta av alla andra fördelar som träning innebär. Var konsekvent med din träning. Fortsätt röra på dig. Jobba på att förbättra din fitnessnivå, så kommer alla andra fördelar med fettförbränning att komma automatiskt.

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)