Grundläggande position för armar & ben i dans

2 min


198
14 delningar, 198 poäng

Det finns ingen enskild position som används i alla typer av dans. Med så många stilar, allt från prim och riktig balett till rytmisk och livlig afrikansk dans, har var och en sin egen teknik och positioner. Eftersom vissa stilar utvecklats från varandra, finns det en viss likhet i positionerna. Genom att lära sig dessa grundläggande positioner, kan du förhindra att du ser vilsen ut under en danslektion.

Rotation

I de flesta stilar av dans, med undantag av stepp och hip hop, är benen roterade utåt. När du går normalt, är knäna framåt. I dans, roterar du dina ben 90 grader så att dina knän vinklas ut. Detta skapar längre, mer intressanta linjer när du sträcker dina ben. Roteringen tillåter också en dansare att röra sig och sparka i varje riktning, snarare än bara fram och bak. Din förmåga att rotera benen tillkännager dig som dansare, då detta inte infinner sig naturligt för de flesta människor.

Andra position

Balett har en till fem positioner för både armar och ben, men andra dansdiscipliner använder inte alla fem. Andra position finns i stepp, jazz, balett och även hip hop. Enligt American Ballet Theatre, bör dina fötter vara under dina höfter cirka 30 cm isär när du står i andra position. Om du är i balett, är armarna också öppna i andra position, handflatorna är framåt med armbågarna lätt böjda. Andra dansstilar kan placera händerna på höfterna eller till sidorna med handflatorna mot marken.

Parallell position

Modern och jazzdans använder parallell position som utgångspunkt för många rörelser. För att hitta parallell position, vrid knäna parallellt med varandra och för dina vrister ihop – dina inre lår och knän ska också vidröras. I parallell position, kan armarna antingen vara avslappnade längs sidorna eller med händerna på höfterna. Använd parallell position för att starta jazz squares, utfall och ”kick ball changes”.

Arabesque

Om du vill ha en väsentlig dansposition, börja med en arabesque. Det finns många former av arabesque, men för en enkel version, stå på ett ben och peka en tå till din sida. Låtsas att du är ett flygplan och räta ut armarna till sidorna som vingar. Armen motsatt ditt sträckta ben bör vara över huvudet, medan armen närmast din pekande tå når mot den. Arabesque är tänkt att bilda en vacker linje från fingertopparna till tårna. Om du känner dig väl balanserad, kan du lyfta benet från golvet för en snyggare arabesque.

Källor

1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (14 röster, snitt: 7,00 av 10)
Loading...