Forskarna chockade: Pilatesboll bränner oerhört mycket fett

2 min


182
8 delningar, 182 poäng

I sökandet efter träningsutrustning kan du komma över en idé som är svår att ignorera – att helt enkelt byta din kontorsstol mot en pilatesboll (”schweizisk boll” eller stabilitetsboll) för att bränna fett, gå ner i vikt och bygga muskler. Men innan du beger dig ut för att köpa din nya Swiss Ball Chair, se till att du förstår hur effektivt det är att göra bytet. Även om det kan finnas vissa fördelar att arbeta på bollen, är de inte alltid tillräckligt stora för att ge en bra översikt över skrivbordet.

schweizisk boll stol - Swiss Ball Chair

Känn effekten

American College of Sports Medicine har studerat effekten av en bollstol jämfört med en vanlig kontorsstol. Deltagarna brände en halv kalori mer per minut än de brände som satt på en vanlig stol. Efter att ha suttit på bollen under fem timmar, brände anställda ungefär ytterligare 260 kalorier under sina åtta-timmarsskift. Även om det kan låta som ett enkelt byte med en stor belöning, måste du tänka på din personliga hälsa och andra överväganden innan du använder en schweizisk bollstol.

Hur det fungerar

En övningsboll gör att din sittande ställning blir mer instabil, vilket bidrar till att engagera dina coremuskler och göra dig mer medveten om din hållning. Du kan också få mer ut av din pilatesboll genom att lägga in andra övningar med den jobbet, föreslår Healthy Alberta’s webbplats. Prova med att placera bara en fot på golvet och balansera, eller studsa litegrann med magmusklerna spända. När du gör mer än att bara sitta passivt, har den schweiziska bollen en ännu bättre chans att hjälpa dig att bränna mer kalorier och förbättra din hållning.

Inte så fort

Köp inte en pilatesboll precis ännu – ACSM funnit att användning av en pilatesbollstol kan förvärra symtomen för dem som tidigare hade ryggvärk, så lösningen är inte lämplig för alla. Tala alltid med din läkare innan du byter ut din vanliga stol, eftersom att använda bollstolen kan göra ryggproblem värre.

Att göra bytet

Om din läkare har gett dig på OK för att göra bytet, måste du först köpa en lämplig schweizisk boll. Eftersom att upprätthålla rätt hållning är av stor vikt, prova ut några och välj en storlek som gör att dina armbågar och knän vilar i 90-graders vinkel när du sitter på den, föreslår boken, ”Att arbeta på bollen: En enkel guide till Kontorsträning ”av Jane Clapp och Sarah Robichaud. Gör inte misstaget att kasta ut din skrivbordsstol ännu – det är bäst om du börjar sitta på bollen i kortare stunder om 20 till 30 minuter för att anpassa dig till det. Kontrollera din hållning regelbundet. Föreställ dig att ett snöre sitter fast högst upp på huvudet och fäster i taket för att ha rätt position på bollen.

Källor

Vanliga söktermer:
  • sitta på pilatesboll vid skrivbordet
  • fördel med att sitta på pilatesboll
  • fördelar med pilatesboll
  • jobba på pilatesboll
  • pilatesboll att sitta på


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    182
    8 delningar, 182 poäng