CheckmarkFaktagranskad

Personlig Tränare: Vad du måste veta innan du börjar jobba

Fråga 10 olika personer vad deras träningsmål är, så kommer du förmodligen få 10 olika svar. Om du är en personlig tränare bör du skräddarsy individuella träningsscheman för att hjälpa alla dina kunder nå sina personliga träningsmål. Även om varje schema ska vara skräddarsytt bör alla scheman inkludera kondition, motståndsträning, stretchning och balansövningar.

personlig tränare

Säg hej till konditionen!

American Council on Exercise rekommenderar 30 minuters konditionsträning för de flesta dagar i veckan. Om du har en PT-kund som försöker gå ner i vikt kan du överväga att lägga till ännu mer kardiovaskulär träning. Dessa övningar använder de stora muskelgrupperna, eftersom man andas fortare och bränner fler kalorier. Att gå, springa, cykla, gå i trappor och simma är bra exempel på kardiovaskulära övningar som du kan inkludera i ett träningsschema.

Öka motståndet

Motståndsträning hjälper till att öka muskelstyrka och stärka benens densitet. Eftersom muskler bränner fler kalorier än fett hjälper motståndsträning också till att bränna fler kalorier i viloläge. Du kan använda hantlar, maskiner, medicinbollar, motståndsband och övrig utrustning för motståndsträning, minst två dagar i veckan. Du kan också göra viktbärande övningar som armhävningar, squats, utfall och triceps dips. PT-kunder vars primära mål är att bli starkare kan behöva ännu fler styrkeövningar i sitt schema.

Klara, färdiga, stretcha

Man bortser ofta från stretchning, eller till och med undviker det, i träningsscheman som annars är väldigt bra. Det är viktigt att vägleda PT-kunder genom 5 – 10 minuters stretchning i slutet av varje träningspass. Stretchning hjälper till att öka flexibiliteten, minska stress, och förbättra hållningen. Det är bra att stretcha hamstrings, vader och quadriceps efter kardiovaskulära övningar som arbetar med underkroppens stora muskelgrupper. Knäpp händerna och sträck ut armarna över huvudet, och för dem sedan lätt bakåt. Detta är en enkel stretchövning för armarna och bröstet.

Balans

Även om balansövningar är viktiga för alla är de lite extra viktiga om du har äldre kunder. Detta beror på att balansen ofta försämras med åldern, vilket kan leda till en ökad risk för fall och relaterade skador. En enkel men effektiv balansövning är att stå på en fot. Du kan göra denna övning mer utmanande genom att låta dem skifta fokus medan de balanserar, eller genom att be dem sträcka ut det lyfta benet.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)