Kiropraktor-tipset: ”Gör övningen Praying Mantis”

2 min


172
7 delningar, 172 poäng

I den eviga strävan efter den perfekta träningen påträffar du förmodligen några floppar och du kanske tröttnar på att göra samma övning om och om igen. Om du letar efter en ny magövning till din rutin, prova praying mantis. Denna övning, som vanligen rekommenderas av kiropraktorer, kan hjälpa dig att sträcka på ryggen medan du tonar dina magmuskler.

Fördelar

Den grundläggande praying mantis övningen kan hjälpa dig att stärka din bröstrygg och sträcka på bålen. Med tiden kan regelbunden stretching av detta område bidra till att lindra spänningar och smärta i rygg och nacke, enligt boken ”Relax Into Stretch.” En variant av övningen, som använder en boll, engagerar dina magmuskler och kan bidra till att stärka din bål förutom att stretcha ryggen.

Praying Mantis-instruktioner

För att göra en praying mantis, sitt rakt upp med knäna böjda och fötterna platt på marken. Att sitta vid kanten av en robust stol kan hjälpa dig att anta rätt hållning. Böj armbågarna och sätt ihop handflatorna tillsammans med armbågarna som vidrör varandra framför dig. Sträck armbågarna mot taket så långt det kan gå bekvämt, håll sedan i 60 sekunder.

Variationer

För att öka sträckningen i övningen och få en större träning för din bål, försök att jobba med en boll. Placera bollen på marken. Placera händerna på bollen medan du knäböjer, rulla sedan gradvist bollen ifrån dig när du rätar ryggen och för dina magmuskler mot golvet. Dina ben bör successivt rätas ut. Rulla ner långsamt och rulla sedan gradvis tillbaka upp. Gör fem till 10 reps.

Tips och försiktighetsåtgärder

När du gör praying mantis, håll din armbågar ihop annars förlorar du stretchen. När du använder stabilitetsbollen behöver den vara tillräckligt nära din kropp så att du enkelt kan rulla ut på den utan att tappa balansen, men inte så nära att du är helt beroende av bollen. Som med varje övning, om du har en historik av skador eller ledbesvär, tala med din läkare innan du provar en ny rutin.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

172
7 delningar, 172 poäng