CheckmarkFaktagranskad

Övningar på land som kan göras i en pool

Många övningar som normalt görs på land kan också effektivt genomföras i poolen, en miljö som påverkar lederna mindre. Styrkeövningar förstärks av det extra motståndet i vattnet. Kardiovaskulära aktiviteter som löpning, promenader och aerobics är lätta att anpassas till poolen.

Konditionsträning i djupt vatten

Löpning, promenader, “längdskidåkning” och annan aerob träning i djupt vatten kombinerar styrketräning och konditionsträning. Även om vissa människor inte gärna vill använda dem kan flytbälten och västar, som är speciellt konstruerade för att träna i djupt vatten, hålla dig i upprätt läge så att du kan träna utan att oroa dig för att hålla dig flytande. En västliknande flytväst kan också användas. Träning som löpning och promenader kan ha deltagare som tränar på plats eller rör sig genom poolen. Rörelser som efterliknar längdskidåkning kan utföras i ett stationärt läge, och simfenor, simhandskar eller både och kan bäras under ”skidåkningen” för ökat motstånd.

Konditionsträning i grunt vatten

Löpning eller promenader i bröstdjupt, grunt vatten möjliggör en mer ”naturlig” upplevelse än att träna i djupt vatten, och deltagaren kan fortfarande dra nytta av en skonsam träning. Flythjälpmedel behövs inte i grunt vatten, men vissa deltagare väljer att använda dem för extra motstånd eller så att de lätt kan byta mellan övningar i grunt och djupt vatten. Vattenskor kan användas för att undvika att halka i grunt vatten och för att lägga till ännu mer motstånd i djupare vatten.

Aerobics

Vattenaerobics som undervisas i poolen liknar vad som lärs ut på land och kan innefatta många olika stilar som sträcker sig från step – aerobics till latinsk dans. Vattenaerobics är snällt mot lederna eftersom vattnets flytkraft ”minskar” en persons vikt med cirka 90 %, säger amerikanska rådet om motion. Vattenaerobics ger samma fördelar som landbaserad aerobics, inklusive mer konditionsträning, flexibilitet, muskelstyrka och uthållighet. Och när det görs på rätt sätt, är vattenaerobics ett bra sätt att förlora kroppsfett,

Styrketräning

Många styrkeövningar som utförs på land med hjälp av handhållna vikter eller motstånd kan utföras i vattnet. Lateral raises och bicepscurl, till exempel, kan utföras med handhållna vatten hantlar. En bräda som hålls med en hand på vardera sidan kan användas för att ge motstånd för tryck, som innebär att trycka brädan rakt ut från bröstet medan du hukar ner i vattnet. Handled- och fotledvikter avsedda för användning i vatten kan användas i poolen för att bygga styrka.

Källor

Nytt nyhetsbrev

Om du tror på kraften i personlig utveckling, dela den här artikeln.

Skapa passiva intäkter (1 klick)