Kommer övningar med kroppsvikten göra dig stark?

2 min


171
6 delningar, 171 poäng

Om du vill utveckla starka, definierade muskler men hatar att gå till gymmet finns det faktiskt bra alternativ. Övningar med kroppsvikten kan göra dig starkare och mer tonad, och du behöver inte köpa någon särskild utrustning. Istället är vikten det träningsredskap du använder varje dag – din kropp.

Effektivitet

Övningar med kroppsvikt hjälper kroppen bli starkare, och kan vara precis lika effektivt som andra sorters styrketräning, särskilt om du är en nybörjare. Dessa övningar är lätta att anpassa. Om du inte kan lyfta hela kroppen i en armhävning kan du till exempel utföra den ståendes på knä. U.S. Centers for Disease Control and Prevention rekommenderar att alla vuxna styrketränar minst två gånger i veckan och tränar alla stora muskelgrupper, inklusive ryggen, armarna, magmusklerna, bröstet, benen och axlarna.

Fördelar

Eftersom övningar med kroppsvikten använder din kropp istället för en separat vikt kan de hjälpa dig bli mer rörlig genom att imitera rörelser som du utför varje dag. Ett utfall kan till exempel stärka dina quadriceps, vader, och ryggen, medan armhävningar arbetar med armarna, axlarna, och merparten av överkroppen. Eftersom övningar med kroppsvikten inte kräver någon särskild utrustning är de billiga. Övningar med kroppsvikten kan vara ett utmärkt val för nybörjare som är obekväma på gymmet eller vill träna i avskildhet.

Begränsningar

Med traditionell viktlyftning kan du gradvis öka vikten du lyfter baserat på den feedback du får av kroppen. Med övningar med kroppsvikten kommer du dock inte kunna lyfta mer än din egen kroppsvikt utan att behöva lägga till extra utrustning i form av en vikt. Om du är nybörjare eller lider av skador kan vissa övningar med kroppsvikten vara för utmanande eller riskabla. Du kanske märker att du till exempel inte kan lyfta dig själv upp i en pullup.

Träningsalternativ

Alla vikter som kräver att du stöder alla delar av kroppsvikten räknas som en övning med kroppsvikten. För nybörjare kan squats och utfall vara ett bra alternativ. Om du är redo att gå vidare till något mer utmanande kan du prova pullups, armhävningar, och övningar som handstående, stå på huvudet, och armhävningar ståendes på händer. Du behöver inte begränsa din träning så att den endast inkluderar din kroppsvikt. Att hålla vikter i händerna medan du till exempel gör squats eller utfall kan göra din rutin mer intensiv.

Källor


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

171
6 delningar, 171 poäng