Övningar för att bli bättre på att hjula

2 min


164
6 delningar, 164 poäng

Att lära sig hjula är svårt men nödvändigt när du tränar gymnastik. Att lära sig göra det en gång räcker dock inte. Om du menar allvar med att förbättras som gymnast behöver du öva på att hjula regelbundet, hitta dina svaga moment, och fokusera på övningar som gör hjulningarna bättre. Att filma övningen så att du kan titta på din teknik hjälper dig se dina svagheter.

Handstående

En nödvändig del av hjulandet är att kunna stå på händer. Ett par specifika sorters övningar för handstående kommer att förbättra dina hjulningar. Stå på händer mot väggen så att du kan gå med fötterna uppför väggen, håll positionen så länge du kan, och lägg till en straddle split när du står på händer. Denna övning stärker de muskler du använder när du hjular.

Splits

Att träna på flera splits kommer göra dina hjulningar bättre. När du går framåt in i en hjulning agerar kroppen som en hävstång, där händerna rör sig mot golvet och ett ben pekar uppåt och leder. Splits framåt hjälper om du inte kan få foten högt nog för att vara en bra hävstång. Att göra center splits ökar flexibiliteten när du står på händer och har båda benen i luften när du hjular.

Plankan

Att göra många olika varianter av plankan stärker kärnmusklerna, vilket är viktigt för att kunna hjula. För att göra en grundläggande planka kan du börja med att ligga på marken eller en träningsmatta, platt på magen, med armarna framför dig med handflatorna nedåt. Tryck kroppen från marken, med magen parallellt med golvet, genom att höja dig på tårna och hålla armbågarna och underarmarna på marken. Håll denna position i minst 30 sekunder och använd tårna och armarna för att bära upp kroppen. Upprepa och bygg kärnmuskler.

Armövningar

Att öka din armstyrka kommer också göra att du kan hjula bättre. Gör flera olika armövningar, särskilt de som använder din egen kroppsvikt. Du kan till exempel göra armhävningar ett par dagar i veckan, med minst en vilodag mellan dem så att musklerna får tid att återhämta sig. Gör inte bara den traditionella typen. Gör även omvända armhävningar, traditionella armhävningar med bredare armar, och traditionella armhävningar där händerna formar en triangel på marken framför dig. För att stärka armarna och kärnan samtidigt kan du utföra kretsträning blandning av armhävningar och crunches. Detta inkluderar 10 crunches, 10 armhävningar, 10 omvända crunches, 10 armhävningar med triceps, 10 breda armhävningar, och 10 höger/vänster-crunches. Börja med att göra varje kretslopp fem gånger, och arbeta dig upp till att kunna göra varje kretslopp 10 gånger.

Källor

Vanliga söktermer:
  • lära sig hjula
  • bra på att hjula
  • hur hjular man
  • hur övar man på hjula
  • tips för qtt läta skg hjula


  • Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

    164
    6 delningar, 164 poäng