Guide: Hur du explosivt ökar din talang i löpning [4 STEG]

2 min


181
7 delningar, 181 poäng

Denna artikel riktas specifikt till de som vill förbereda sig ordentligt för att springa utan skador, medan de samtidigt maximerar sin potential gällande träningen. Att arbeta proaktivt för att förebygga löparskador är A och O för att det ska vara hållbart långsiktigt.

Guide

Steg 1

När du börjar springa måste du se till att du har ordentliga löparskor. De behöver inte bara vara specifikt designade för löpning, utan de måste också knytas tight för att positionera fötterna säkert, så att du kan springa säkert och effektivt.

löpning

Steg 2

Vatten är en viktig faktor när det gäller löpning. Att ha ordentligt med vätska gör en stor skillnad, och att vara uttorkad kan försämra din prestanda. Se till att du alltid har tillräckligt med vatten nära när du springer, för det kan bara erbjuda dig massor av fördelar och göra dig till en bättre löpare.

Steg 3

Stretchning är nödvändigt när du springer. Om du inte stretchar kan du sträcka en muskel, eller skada dig själv så allvarligt att löpning inte ens är ett alternativ längre. Jag rekommenderar att du stretchar VARJE gång du springer, eftersom det minskar risken för skador och gör att du får ut mesta möjliga av din träning, och att du är mjuk nog att utföra de rörelser som behövs för att få ut mesta möjliga av din löptur.

Steg 4

När du springer bör du alltid ha en hälsosam mentalitet. Var positiv oavsett vad som händer. Ett negativt sinne medför negativa resultat, och på samma sätt medför ett positivt sinne positiva resultat. Passera aldrig dina gränser, men se till att du alltid är öppen när du springer eftersom du då kommer att nå din potential. Om du inte tror på dig själv kommer inte din kropp heller att göra det. Kom alltid ihåg att löpning inte bara är fysiskt, utan psykiskt också.

Tips & Varningar

Följ stegen ovan. Det är värdefulla råd som kommer att hjälpa dig under resten av ditt liv.

Spring inte förbi din gräns om du inte är en erfaren löpare. Se till att du börjar bekvämt, men att du tränar i enlighet med din potential. Gå aldrig långt utanför din komfortzon, för då kan du drabbas av en skada eller andra medicinska komplikationer.


Hälsa är livsviktigt, sprid ordet!

181
7 delningar, 181 poäng