Enkelt nybörjarprogram med Kettlebells

2 min


190
13 delningar, 190 poäng

Att vara äldre defineras inte längre av stereotyper som tanter med käpp och morfäder i sina gungstolar hela dagen lång. Motion och andra hälsosamma livsstilsvanor hjälper till att hålla människor i form hela livet. Även om du aldrig har tränat tidigare, kan du börja ett träningsprogram med kettlebells idag. Styrketräning med vikter kan bidra till att förbättra din benhälsa, muskelstyrka och ledrörlighet. Oavsett din ålder, se till att rådgöra med din läkare innan du börjar swinga kettlebells.

Kettlebells

Välj Kettlebell

Vilken vikt på Kettlebellen som du ska välja beror på din kondition. Bara för att du är äldre betyder det inte att du automatiskt är en nybörjare och bör välja den lättaste kettlebellen som är tillgänglig. Coach Israel A. Sanchez, senior kettlebellinstruktör vid Washington State University, rekommenderar kettlebellvikter baserade på fysisk kondition och kroppsvikt. Din läkare och din träningsinstruktör kan hjälpa dig att välja en lämplig vikt.

Uppvärmning

Det är inte bara att ta en kettlebell och börja swinga vilt. Värm upp din kropp genom att göra lite lätt aerob träning först. Att värma upp kan vara så enkelt som att marschera på plats eller ta en rask promenad. Följ upp din uppvärmning med lite stretching för att förbereda dina muskler för kettlebellträning. Att värma upp din kropp ökar blodflödet genom att öka din puls och kroppstemperatur. Stretching hjälper dina muskler att slappna av och förbereda dig för kettlebellövningar.

Grundläggande träning

Du måste utföra kettlebellövningar med rätt teknik; det spelar ingen roll om du är 25 eller 65 år – om du använder dålig teknik riskerar du skada. Ett fitnessinstruktör, certifierad i kettlebellträning, kan lära dig hur man gör övningarna. Enligt Kettlebellbasics.net, kan äldre nybörjare börja med att göra en hel eller två halva turkish get-up-övningar, en för varje sida; 10 kettlebellknäböj och 10 kettlebelllyft. Vila så mycket du behöver mellan varje set. Upprepa dessa övningar två till tre gånger, om du kan. Kom ihåg att varva ner efter träning och sträcka ut dina muskler.

Säkerhet

Oavsett hur noggrann du är, att lyfta vikter medför viss risk för skador. Kettlebells är i allmänhet säkra när de används på rätt sätt och med rätt teknik. Den mest mottagliga delen av kroppen är ryggen, så var försiktig när du lyfter och swingar kettlebells och se till att dina fötter är placerade stadigt på golvet. Gå långsamt från enkla, nybörjarövningar till svårare kettlebellträning. Håll ryggen i en rak linje från toppen av huvudet till dina höfter. Stå med fötterna lite bredare än dina höfter när du lyfter för att upprätthålla balansen.

Källor

Vanliga söktermer:
  • kettlebell övningar för nybörjare,
  • kettlebell program nybörjare,
  • kettlebell träningsprogram,
  • kettlebell träningsprogram nybörjare,
  • styrketräning nybörjare med kettelbell

  • 1 stjärna2 stjärnor3 stjärnor4 stjärnor5 stjärnor6 stjärnor7 stjärnor8 stjärnor9 stjärnor10 stjärnor (1 röster, snitt: 7,00 av 10)
    Loading...